DiKATA – Digiosaaminen on uusi kansalaistaito!


Mikä ihmeen DiKATA?


DiKATA-hankkeen tavoitteena on luoda pysyvä ja kestävä malli, jolla suomalaiset saavuttavat digiosaamisessa riittävät taidot.

Jollekin riittää, että selviää päivittäisestä asioinnista ja palvelujen hyödyntämisessä verkossa. Joku toinen taas tarvitsee syvällisempää tietoa ja osaamista, jotta pystyy toimimaan työelämän vaatimusten mukaan.

DiKATA-hanke keskittyy työikäisten digitaalisiin perustaitoihin, joiden hallinta mahdollistaa työn tekemisen, työssä kehittymisen ja muun arjen sujuvuuden. Hankkeessa digitaidot ymmärretään nykyajan kansalaistaitoina, joiden oppiminen on jokaisen oikeus. Kouluksiin ovat tervetulleita kaikki, jotka kokevat tarpeelliseksi kehittää omia digitaitojaan.

Kaikille avoimissa ja maksuttomissa DiKATA -verkkokoulutuksissa osallistujat saavat työhön ja vapaa-aikaan hyödyllistä digiosaamista. Kursseilta löydät sinulle sopivia sisältöjä, oletpa sitten aloittelija tai kokenut digiseikkailija. Opetushallitus rahoittaa DiKATA-hankkeen.

Matalan kynnyksen verkkokoulutukset alkavat syyskuussa 2019.

Opit esimerkiksi, kuinka asioida sähköisesti, miten pilvipalveluita käytetään ja kuinka hallita jatkuvaa tietotulvaa. Opit myös työelämässä tärkeitä digitaitoja, kuten etäkokouksien käytäntöjä, yhteisöllisen työskentelyn menetelmiä (Google ja Microsoft Teams) tai kuinka brändäät itsesi ammatillisesti.

Kurssitarjonnasta voit valita itsellesi sopivat aiheet. Ota sinulle tarpeelliset digitaidot haltuun helposti ja hauskasti!  Voit osallistua omaan tahtiisi, vaikka kotisohvallasi, ajasta ja paikasta riippumatta.

Matalan kynnyksen koulutukset sisältävät vuorovaikutteisia verkkokoulutuksia ja itseopiskelupaketteja. Koulutuksiin voivat osallistua kaikki digitaalisten perustaitojen parantamisesta kiinnostuneet valitsemalla itselleen sopivat aiheet. Koulutukset perustuvat osallistujien henkilökohtaiseen lähtötasoon ja tavoitteisiin. Koulutuksiin osallistuja valitsee oppimissisällöistä tarvitsemansa ja hän voi myöhemmin täydentää osaamistaan.

DiKATA-hankkeen tavoitteena on parantaa kymmenien tuhansien työikäisen digiosaamista. Hanke kattaa koko Suomen, sillä DiKATA -digitaitokoulutuksia järjestävät maan 18 kesäyliopistoa ympärivuotisesti hankkeen keston ajan. Hanke kestää kaksi vuotta.

Mikkelin kesäyliopiston kautta voit osallistua digikoulutuksiin maksutta. DiKATA-hanketta koordinoi ja hallinnoin Snellman-kesäyliopisto.

Lisätietoja:
Anne Havukainen, p. 050 367 1449, anne.havukainen@mikkelinkesayliopisto.fi


DiKATA -koulutukset: