Debriefing ja defusing - psykologinen jälkipuinti -koulutus (3 op)

Ympäristö, yhteiskunta ja psykologia , Sosiaali ja terveys

10.10.2024 09:00 - 14.11.2024 16:00

Koulutus järjestetään lähiopetuksen ja reaaliaikaisen verkko-opetuksen yhdistelmänä.

Koulutuspäivät:

  • torstai ja perjantain10.-11.10.2024 (lähiopetus)
  • torstai 14.11.2024 (reaaliaikainen verkko-opetus)

Lähiopetus järjestetään Mikkelin kesäyliopiston tiloissa, Raatihuoneenkatu 12, 50100 Mikkeli ja verkko-opetus Zoomin / Teamsin välityksellä.

Tavoitteena on, että opit tunnistamaan kriittiset ja traumaattiset tilanteet sekä psyykkisen kriisin vaiheet ja niiden vaikutukset. Opit tunnistamaan psykologisen jälkipuinnin mahdollisuudet. Opit defusing- ja debriefing -toimintamallit ja miten hyödynnät menetelmiä ohjaajana jälkipuintia vaativissa tilanteissa.

Koulutuksessa opit kiinnittämään huomiota auttajana omaan palautumiseesi ja jaksamiseesi psyykkisesti kuormittavissa työtehtävissä.

Koulutus koostuu kolmesta lähiopetuspäivästä ja soveltavasta työskentelystä.

Koulutus on tarkoitettu ihmissuhdetyötä tekeville sosiaali-, terveysalan henkilöstölle, poliisi- ja pelastustoimen henkilöstölle, työnohjaajille ja muiden erityisalojen ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään kriittisiä, traumaattisia ja psyykkisesti kuormittavia tilanteita ja/tai tarvitsevat työssään psykologisen jälkipuinnin menetelmiä oman ohjaustyön tueksi.

  • Mikä on kriittinen, traumaattinen, psyykkisesti kuormittava tapahtuma
  • Kriisin vaiheet ja kulku
  • Akuutti stressireaktio – akuutti stressihäiriö –traumaperäinen stressihäiriö
  • Psykologiset jälkitoimet: defusing ja debriefing
  • Defusing- ja debriefing-ohjaajana toimiminen
  • Ohjaajan oma jaksaminen ja sijaistraumatisoitumisen ennaltaehkäisy
  • Case-työskentelyä ja harjoittelua

Koulutuksen jälkeen opiskelija osaa:

  • kertoa kriittisen, traumaattisen ja psyykkisesti kuormittavat tapahtuman
  • kertoa kriisin vaiheet ja kriisin kulun
  • erotella akuutin stressireaktion, akuutin stressihäiriön ja traumaperäisen stressihäiriön ominaisuudet toisistaan
  • käyttää psykologisia jälkitoimia, defusing- ja debriefin-menetelmiä kriittisten ja traumaattisten tilanteiden purkamisessa
  • toimia defusing- ja debriefing-ohjaajana
  • kiinnittää paremmin huomion oman jaksamisen ja sijaistraumatisoitumisen ennaltaehkäisyyn

Koulutus sisältää kolme lähiopetuspäivää, jotka sisältävät vuorovaikutteisia teorialuentoja ja toiminnallisia ja kokemuksellisia harjoituksia ja case-työskentelyä sekä oman työn tutkimista.  

Sanna Virtanen, ensihoitaja ja defusing- ja debriefing-ohjaaja

Sanna Virtasella on noin 20 vuoden kokemus ensihoidosta, kriisi- ja traumatyön ensilinjan ammattihenkilöstön kouluttamisesta ja kokonaisvaltaisten kriittisten tilanteiden jälkihoidon toimintamallista sekä niihin liittyvästä valtakunnallisesta kehittämistyöstä.

Koulutuksen johtaja/suunnittelija Anita Hedman, FM kouluttajapsykoterapeutti (VET, Valvira, Kela), ratkaisukeskeinen coach (CCSF, ICF, ACC), kouluttajatyönohjaaja (STOry), työyhteisövalmentaja, mindfulness-ohjaaja (CFM, MBSR), HedCo Oy.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

Koulutukseen otetaan max. 16 opiskelijaa. Paikat varataan soveltuville opiskelijoille ilmoittautumisjärjestyksessä.

855 €.

19.09.2024 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 19.9.2024 mennessä. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai peruutusta ei tehdä lainkaan, perimme koko koulutusmaksun. Koulutusmaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007). Ilmoittautumisen peruminen on tehtävä aina kirjallisesti sähköpostitse (koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi).