Itsetunto kuntoon – Anna lapsen onnistua!

Valitettavasti koulutus on jo täynnä

Opetus ja kasvatus

21.02.2019 12:30 - 16:00

Mikkelin kesäyliopisto, Lönnrotinkatu 5, 50100 Mikkeli

Mistä tulee lapsen ja nuoren hyvä itsetunto?
Itsetuntemus on avain itsearvostuksen löytämiseen. Tulee uskaltaa tunnistaa ja kohdata heikkouksiaan, se auttaa tuomaan myös yksilön parhaat puolet esiin!

Koulutus on tarkoitettu kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille, varhaiskasvatuksesta perusopetukseen saakka. Koulutus sopii päiväkodin ja varhaiskasvatuksen henkilöstölle sekä perusopetuksen opettajille, avustajille, ohjaajille ja kaikille itsetunnon kehittymisestä kiinnostuneille!  

Mistä tulee lapsen hyvä itsetunto? Pitääkö lasta koko ajan kehua ja jättää huomiotta hänen tekemänsä virheet? Tuleeko näin itsetunnosta rautainen vai kehittyykö perusteettomasti kehutulle lapselle vain narsistinen häiriö?

Koulutuksessa pohditaan itsetunnon olemusta ja hyvän itsetunnon vaikutusta lapsen ja nuoren elämään. Itsetuntemus on avain itsearvostuksen löytämiseen!

Klo 12.00-12.30 Ilmoittautuminen
Klo 12.30-14.00 Mitä minä teen tämän lapsen kanssa?
Teemat: haastavuus, lapsen persoonallisuuden tunnistaminen, temperamentti, mikä määrä kuria on tarpeeksi, saako lapsen antaa pettyä ja miten kasvattaja toimii pettymysten annostelijana?
Klo 14.00-14.20 Kahvi
Klo 14.20-16.00 Mitä minä teen tämän teinin kanssa?
Teemat: some, rajat, rakkaus, itsetunnon tukeminen, nuorten miesten syrjäytymisen estäminen ja oman kasvatustyylin tunnistaminen
Klo 16.00 Koulutuspäivä päättyy

Sosiaalipsykologi, lehtori, kirjailija Janne Viljamaa.
 

Sosiaalipsykologi ja viiden lapsen isä Janne Viljamaa toimii opettajana ja itsetuntokouluttajana. Hän on kirjoittanut useita teoksia itsetunnosta ja kasvatuksesta, kuten suositut teokset Anna lapsen onnistua, Kuka täällä oikein määrää? Mitä minä teen tämän teinin kanssa? sekä uusimpana Hirveä häpeä. Janne Viljamaa on myös kysytty luennoitsija ja kouluttaja sekä aktiivinen kasvatuksesta keskustelija. Tutustu tarkemmin Jannen kotisivuilta janneviljamaa.com.

Lisätietoja koulutuksesta antaa koulutussuunnittelija Tiina Roikonen, p. 044 710 4240 tai tiina.roikonen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä puh. 015 210 300 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu. HUOM! Koulutukseen otetaan max. 100 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä!

Mikkelin kesäyliopisto yhteistyössä Itä-Suomen aluehallintoviraston kanssa.

Koulutus on osallistujalle maksuton (sis. kahvin).

07.02.2019 mennessä