Kun koulunkäynti ei suju – miten tukea psyykkisesti oireilevaa oppilasta?

Opetus ja kasvatus

30.03.2020 09:30 - 15:00

Maanantai 30.3.2020, klo 9.30–15.00.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kampussali A, A-rakennus, Patteristonkatu 3, 50100 Mikkeli

HUOM! Suuren kysynnän vuoksi koulutuspaikka vaihtunut!
Koulutuspaikka: Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kampussali A, A-rakennus, Patteristonkatu 3, 50100 Mikkeli.
(aiemmin ilmoitettu: Mikkelin kesäyliopisto, Lönnrotinkatu 5, Auditorio, 50100 Mikkeli)

Koulutus on tarkoitettu kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville varhaiskasvatuksesta perusopetukseen, kuraattoreille sekä oppilashuoltoryhmien edustajille. Koulutus sopii myös vanhemmille sekä lasten ja nuorten kanssa toimiville sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöille.

Koulutuspäivän aikana kartoitetaan lasten psyykkisen hyvinvoinnin edellytykset, tavallisimmat häiriöt sekä niiden vaikutukset koulunkäynnin sujumiseen. Koulutuksessa saat tietoa häiriöiden hoidosta sekä keskeisistä lapsen ja nuoren koulunkäynnin tukemisen periaatteista.

Päivän teemat:

  • lasten psyykkisen hyvinvoinnin edellytykset ja ongelmakohdat
  • häiriöiden hoidon ja kuntoutuksen periaatteet
  • tavallisimpien häiriöiden vaikutus opiskelu- ja koulunkäyntikykyyn
  • työnjaosta eri toimijoiden kesken
  • koulunkäyntikyvyn osa-alueet ja arviointi
  • lapsen toimintakyvyn tukemisen periaatteet

Lastenpsykiatrian erikoislääkäri Anita Puustjärvi.

Anita Puustjärvi työskentelee Kuopion yliopistollisessa sairaalassa lastenpsykiatrian erikoislääkärinä. Anita on lastenpsykiatrian ylilääkäri, NLP-Practioner ja hänellä on lasten psykoterapian erityispätevyys (kognitiivinen terapia). Anita Puustjärvi on toiminut myös ADHD -käypähoito suosituksen laatimisen asiantuntijajäsenenä. Anita on kysytty kouluttaja lastenpsykiatrian alalta.

Lisätietoja koulutuksesta antaa koulutussuunnittelija Tiina Roikonen, p. 044 710 4240 tai tiina.roikonen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä puh. 015 210 300 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

Mikkelin kesäyliopisto yhteistyössä Itä-Suomen aluehallintoviraston kanssa.

Koulutus on osallistujalle maksuton (lounas ja kahvi omakustanteinen)

16.03.2020 mennessä