Kymmenen keinoa ajattelutaitojen opetukseen

Opetus ja kasvatus

11.09.2018 09:00 - 16:00

Mikkelin kesäyliopisto, Lönnrotinkatu 5, 50100 Mikkeli

Perehdy keinoihin ja menetelmiin, joiden avulla aktivoit ja kehität oppilaiden ajattelun taitoja laaja-alaisen osaamisen mukaisesti. Menetelmät sopivat mainiosti eri ikäisten oppilaiden kanssa käytettäviksi useissa oppiaineissa ja monialaisissa oppimiskokonaisuuksissa.

Koulutus on tarkoitettu perusopetuksen opetus- ja ohjaushenkilöstölle.

Koulutuspäivässä opit keinoja ja menetelmiä, joilla voit aktivoida ja kehittää oppilaiden ajattelun taitoja laaja-alaisen osaamisen L1 –kokonaisuuden mukaisesti. Menetelmät sopivat eri ikäisten oppilaiden kanssa käytettäviksi eri oppiaineissa ja monialaisissa oppimiskokonaisuuksissa. Saat oman kokemuksen jokaisesta menetelmästä päivän aikana, ja niiden avulla tutustut ajattelutaitojen merkitykseen sekä Opetussuunnitelman perusteiden linjauksiin L1:n tavoitteista.

Koulutuksessa opit mm. keinoja

  • Keskittymiseen ja havainnointitaitojen kehittämiseen
  • Ajatusten jakamiseen ja yhdessä ajatteluun
  • Ymmärryksen ja vastuun lisäämiseen omasta oppimisesta
  • Hyvien kysymysten kehittelyyn
  • Monimutkaisten ongelmien pohtimiseen
  • Ajattelun eri tasojen huomioimiseen
  • Oppimisen ja ajattelun ohjaamiseen
  • Itsearviointiin
     

Koulutus toteutetaan workshop-tyyppisesti ja se rakentuu osallistujien omalle työskentelylle. Teoreettinen aines käsitellään eri menetelmien avulla toiminnallisesti. Kouluttajan toiminta mallintaa ajattelutaitoja ohjaavan opettajan toimintaa.

Ota päivään mukaan Opetussuunnitelman perusteet sähköisenä tai paperiversiona!

KM, työnohjaaja STOry, IE trainer Päivi Nilivaara.

Lisätietoja koulutuksesta antaa rehtori Anne Havukainen, puh. 050 367 1449 tai anne.havukainen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä puh. 015 210 300 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

135 € sisältää opetuksen ja koulutusmateriaalin.

10.09.2018 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 30.8.2018 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 50 % kurssimaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko kurssimaksun.