Muistisairauksien ennaltaehkäiseminen ja ikääntyvän muisti- ja ajattelutoimintojen tukeminen

Sosiaali ja terveys

19.02.2019 09:00 - 12:15

tiistai 19.2.2019 klo 9.00–12.15 (4 t)

Mikkelin kesäyliopisto, Lönnrotinkatu 5, 50100 Mikkeli

Suomessa on jo noin 200 000 muistisairasta henkilöä. Väestön ikääntyessä määrä vain kasvaa. THL:n mukaan jopa kolmannes muistisairauksista voitaisiin estää.

Tule oppimaan FINGER-toimintamallin käyttö, jolla voidaan ennaltaehkäistä muistihäiriöitä.

Sosiaali- ja terveysalalla ikääntyneiden hoitoon ja hoivaan osallistuville ammattihenkilöille, kuten lääkäreille, hoitajille, kotisairaanhoitajille, omaishoitajille, ikääntyvien perhekodeissa ja kotipalvelussa työskenteleville, vanhuspalveluyksiköissä työskenteleville lähihoitajille ja hoitajille.

Koulutuksessa perehdytään uusimpaan tutkimusnäyttöön muistisairauksien ennaltaehkäisyssä. Koulutuksessa käydään läpi FINGER-toimintamallin käyttö hoitotyössä. FINGER-toimintamallilla tuetaan ikääntyvien muisti- ja ajattelutoimintoja. Koulutuksessa käydään läpi keskeiset elintapaohjaukseen liittyvät tekijät, joiden avulla muistisairauksia voidaan ennaltaehkäistä tai muistisairauden alkamista voidaan siirtää.

Koulutuksessa opit tunnistamaan muistisairauksiin liittyviä riski- ja suojatekijöitä, arvioimaan sairastumisriskiä sekä perehdyt FINGER-toimintamalliin.

Jenni Kulmala, TtT, Gerontologian ja kansanterveyden dosentti, erikoistutkija THL, apulaisprofessori Karolinska Institutet, gerontologian yliopettaja, SeAMK

Lisätietoja koulutuksesta antaa rehtori Anne Havukainen, puh. 050 367 1449 tai anne.havukainen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä puh. 015 210 300 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

95€ sisältää opetuksen, opetusmateriaalin ja kahvin.

18.02.2019 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 5.2.2019 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 50 % koulutusmaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko koulutusmaksun.