Muutos työyhteisön mahdollisuutena

Ympäristö, yhteiskunta ja psykologia , Sosiaali ja terveys , Markkinointi, talous ja yrittäjyys , Juridiikka

26.03.2020 09:00 - 16:00

Torstai 26.3.2020, klo 9.00–16.00.

Mikkelin kesäyliopisto, Lönnrotinkatu 5, 50100 Mikkeli

Muutos työyhteisössä sisältää aina myös positiivisen vaihtoehdon!

  • Mitä hyvää muutos voi tuoda työyhteisön toimintaan?
  • Miten tuen henkilöstöä läpi muutosprosessin?
  • Mistä muutosvastarinta syntyy ja kuinka siihen voi suhtautua?

Koulutus soveltuu esimiehille, tiimivetäjille ja johtajille, joiden vastuulla on työyhteisössä muutosprosessien läpivieminen. Koulutus soveltuu myös työntekijöille, jotka haluavat oppia ymmärtämään omaa suhtautumista muutoksiin.

Työyhteisöt, joissa on tulossa tai käynnissä esim. yt-menettely tai organisaatiomuutos, hyötyvät koulutuspäivästä konkreettisesti. 

Pysähtyneisyys ja liiallinen rutinoituminen ovat sekä työhyvinvoinnin että liiketoiminnan kannalta vaarallista. Työyhteisö ei kehity ilman muutosta ja uuden oppimista.  

Työntekijöinä suhtaudumme muutokseen eritavoin. Se mikä toiselle on uhka, se voi olla toiselle mahdollisuus.

Tästä koulutuksessa opit ymmärtämään muutosprosessin eri vaiheita, työntekijöiden erilaisia suhtautumistapoja muutokseen ja muutosvastarintaa. Opit miten henkilöstöä voidaan tukea muutosprosessissa ja miten muutosprosessin tunteita ja tunneilmastoa johdetaan.

  • Muutoksen merkitys henkilöstölle ja liiketoiminnalle
  • Miten tuen henkilöstöä muutosprosessissa?
  • Tunteet muutosprosessissa ja tunneilmaston johtaminen
  • Henkilöstön asenteet muutosprosessissa
  • Muutosvastarinta
  • Muutostilanteisiin reagoiminen
  • Muutoksen mahdollisuudet

Työyhteisövalmentaja ja -sovittelija, työnohjaaja STOry, KM, AmO Tuula Kämäräinen, Human Datum

Lisätietoja koulutuksesta antaa rehtori Anne Havukainen, puh. 050 367 1449 tai anne.havukainen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

195 € sisältää opetuksen, sähköisen koulutusmateriaalin, iltapäiväkahvin ja osallistumistodistuksen.

13.03.2020 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 13.3.2020 mennessä. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin, perimme 50 % kurssimaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan perimme koko kurssimaksun.