Osakkuudesta ja osakkuuden lakkaamisesta kuolinpesässä ja osituksessa

Juridiikka

15.11.2018 09:00 - 15:00

Mikkelin kesäyliopisto, Lönnrotinkatu 5, 50100 Mikkeli

Koulutus on tarkoitettu kaikille ositusten ja perinnönjakojen kanssa tekemisiin joutuville kuten asianajajille ja oikeusavustajille, maistraattien henkilöstölle, pankkien varainhoito-osastoille ja edunvalvontaan liittyvissä tehtävissä toimiville.

Kuolinpesään kuten myös ositukseen liittyy paljon päätöksentekoa, jossa kysymys osakkuudesta ja puhevallan laillisesta käytöstä ovat keskeisiä. Ongelmia aiheutuu niin passiivisuudesta, ”kadonneista” osakkaista, edustuskysymyksistä kuin seuraannoistakin. Suomessa on myös yleistä, että toimitukset joko tietoisesti siirretään tuonnemmaksi tai jäävät tekemättä kuten myös se, että dokumentaatio on puutteellista. Kaikesta tästä aiheutuu paljon käytännön vaikeuksia niin osituksissa kuin perinnönjaoissakin. Koulutuksen tarkoituksena on pureutua näihin ongelmiin, auttaa osallistujia hahmottamaan erilaisia tilanteita ja tarjota työkaluja niiden hoitamiseen.

•    Kuka on osakas? Eloonjääneen puolison asema
•    Sisäkkäiset pesät, toimittamattomat toimitukset
•    Perinnön vanhentuminen
•    Perinnöstä luopuminen ja sijaisperimys
•    Kuka tulkitsee osakasaseman?
•    Perukirjan vahvistaminen
•    Poissaolevan edustaminen; ulkomailla olevat osakkaat
•    Edunvalvonnassa oleva ja alaikäinen osakas
•    Vaateiden siirtyminen
•    Pätemättömien kuolinpesätoimien korjaantuminen

Dosentti, OTT Eva Gottberg, Turun yliopisto

Lisätietoja koulutuksesta antaa rehtori Anne Havukainen, puh. 050 367 1449 tai anne.havukainen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä puh. 015 210 300 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

215 € sisältää opetuksen, monistemateriaalin ja päiväkahvin. Kauppakamarin jäsenille koulutuksen hinnasta 10 % alennus. Muista mainita ilmoittautuessasi jäsenyydestä.

14.11.2018 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 2.11.2018 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 50 % kurssimaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko kurssimaksun.