Ilo olla ryhmässä – Positiivisen kasvatuksen voima!

Opetus ja kasvatus

11.04.2019 09:30 - 15:00

Mikkelin kesäyliopisto, Lönnrotinkatu 5, 50100 Mikkeli

       Ilo olla yhdessä™ – positiivisen kasvatuksen
       tavoitteena on hyvinvoiva lapsi!

Koulutus sopii kaikille varhaiskasvatuksessa työskenteleville (päiväkodit, perhepäivähoitajat, päiväkerho-ohjaajat jne.) sekä kouluikäisten kanssa toimiville (opettajat, iltapäivä-/aamupäiväkerhojen ohjaajat, harrastusohjaajat jne.), jotka kaipaavat välineitä positiivisten kasvatuskeinojen käyttämi-seen lapsiryhmissä sekä ratkaisumalleja lapsen ei-toivotun käyttäytymisen puuttumiseen.

Ilo olla yhdessä™ – positiivinen kasvatus on lapsilähtöinen kasvatusmetodi, jossa yhdistyvät positiivisen psykologian, positiivisen pedagogiikan ja positiivisen vanhemmuuden taidot. Keskeisinä asioina ovat lapsen vahvuuksiin ja voimavaroihin keskittyminen, lapsen optimistisuuden ja resilienssin vahvistaminen, positiiviset rajat, lapsen ja kasvattajan vuorovaikutuksen vahvistaminen sekä aikuisen positiivinen kasvu.

Lapsiryhmä tuo erilaisia haasteita ja mahdollisuuksia kuin perheympäristö. Lapsiryhmässä positiivinen kasvatus vahvistaa aikuisen ja kasvattajan yhteyttä ja lisää yhteistyötä. Se tekee toiminnasta sujuvampaa ja vahvistaa lapsen hyvinvointia. Koko ryhmän on mahdollisuus kukoistaa. Tämä koulutuspäivä avaa silmät positiivisen kasvatuksen voimalle!

Klo 09.00 - 09.30  Ilmoittautuminen
Klo 09.30 - 11.00  Luento I
Klo 11.00 - 11.45  Lounastauko
Klo 11.45 - 13.30  Luento II
Klo 13.30 - 13.45  Kahvi
Klo 13.45 - 15.00  Luento III

Tio, TM, perhetyöntekijä Tiia Trogen.

Tiia Trogen on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja, teologian maisteri, perhetyöntekijä sekä Ilo olla yhdessä! ™ – positiivisen kasvatusmenetelmän kehittäjä. Lisäksi Tiia toimii laillistettuna Toimiva Perhe -ohjaajana, Muksuoppiohjaajana, Muksuoppia vanhemmille -ohjaajana, Tilli Toukka -lasten eroryhmäohjaajana sekä Virtaa Välillämme -ohjaajana. Tällä hetkellä Tiia suorittaa myös yliopistolla psykologian opintoja sekä on Positive Psychology Practitioner - koulutuksessa. Tutustu Tiiaan www.positiivinenkasvatus.fi

Lisätietoja koulutuksesta antaa koulutussuunnittelija Tiina Roikonen, p. 044 710 4240 tai tiina.roikonen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä puh. 015 210 300 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu. HUOM! Koulutukseen otetaan max. 40 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä!

185 e (sis. kahvin ja materiaalin)

10.04.2019 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 1.4.2019 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 50 % kurssimaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko kurssimaksun.