Sisu, tahto ja haastavat tunteet - Miten opetan aggression hallintaa?

Valitettavasti koulutus on jo täynnä

Opetus ja kasvatus

27.09.2018 09:30 - 15:30

Mikkelin kesäyliopisto, Lönnrotinkatu 5, 50100 Mikkeli

Miten rohkaista ja kannustaa niin, että elämänilo säilyisi kaikkien kieltojen, vaatimusten ja rajoitusten viidakossa? Perehdy Aggression portaat -mallin pohjalta keinoihin, joilla voidaan oppia haastavien tunteiden ja tilanteiden hallintaa.

Koulutus on tarkoitettu kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille, varhaiskasvatuksesta perusopetukseen saakka. Koulutus sopii niin opettajille, avustajille, ohjaajille kuin myös muulle henkilöstölle.

Raisa Cacciatore on kehittänyt Aggression portaat -ajattelun, jonka lähtökohtana on ihmisen terve tunnekehitys ja sen portaittaisuus. Aggressioon liittyvät tunteet nähdään mallissa haastavina, mutta oikein ohjattuina voimavarana. Miten rohkaista ja kannustaa niin, että elämänilo säilyisi kaikkien kieltojen, vaatimusten ja rajoitusten viidakossa?

Lapsen ja nuoren terve tunnekehitys ja sen portaittaisuus, tunteiden hallinnan kehittyminen on tärkeää ymmärtää. Jokainen yksilö kokee elämää omalla tavallaan. Aggressioon liittyvät tunteet positiivisena voimavarana ja itsenäistymises-sä rakentavat itsetuntoa ja innostusta. Lapsen itsetunto on sekin tunne ja jatkuvassa muutoksessa.

Koulutuspäivän aikana tutustutaan Aggression portaat -mallin pohjalta keinoihin, joilla voidaan oppia haastavien tunteiden ja tilanteiden hallintaa. Koulutus tukee vuorovaikutusta haasteellisissa tilanteissa ja auttaa toimimaan rakentavasti tunnekuohun hetkissä. Päivän aikana käydään läpi myös suuttumuksen hallintakeinot ja väkivallan ennaltaehkäisy käytännössä.

Klo 9.00-9.30 Ilmoittautuminen

Klo 9.30–11.00 Lapsen ja nuoren tunnekehitys ja sen portaittaisuus, tunteiden hallinnan kehittyminen

Klo 11.00-12.00 Lounastauko

Klo 12.00-13.40 Aggressioon liittyvät tunteet positiivisena voimavarana ja itsenäistymisessä

Klo 13.40-14.00 Kahvi

Klo 14.00-15.30 Suuttumuksen hallintakeinot ja väkivallan ehkäisy

Lastenpsykiatri, asiantuntijalääkäri, nuorisolääkäri Raisa Cacciatore.

Lastenpsykiatri Raisa Cacciatore on tunnettu kouluttaja ja palkittu tietokirjailija, joka on kirjoittanut kymmeniä kasvatuskirjoja. Syyskuussa 2017 Raisalle myönnettiin Tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinto erityisen ansioituneesta ja pitkäjänteisestä tiedonjulkistamistyöstä terveen lapsuuden, nuoruuden ja vanhemmuuden edistäjänä.

Lisätietoja koulutuksesta antaa koulutussuunnittelija Tiina Roikonen, puh. 044 710 4240 tai tiina.roikonen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä puh. 015 210 300 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu. Koulutukseen voidaan ottaa max. 100 osallistujaa.

Mikkelin kesäyliopisto yhteistyössä Itä-Suomen aluehallintoviraston kanssa

Maksuton. Koulutukseen sisältyy kahvi, mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen.

13.09.2018 mennessä