Virkakielen kielenhuoltoa – selkeyttä ja johdonmukaisuutta virkakieleen

Ilmoittaudu nyt , Kielet ja viestintä

18.10.2018 09:00 - 16:00

Mikkelin kesäyliopisto, Lönnrotinkatu 5, 50100 Mikkeli

Ovatko pilkkusäännöt ja oikeat sanavalinnat haastavia? Miten virkakielen lauseet rakentuvat? Varmista oma oikeakielisyytesi ja auta vastaanottajaa erilaisen virkakielisten tekstien ymmärtämisessä.

Koulutus sopii viranomaisille ja julkisten palvelujen tarjoajille, jotka käyttävät työssään virkakieltä. Virkakieltä ovat erilaiset säädökset, lausunnot ja esitykset, viranomaisten päätökset ja julkisesti tuotettujen peruspalvelujen kieli.

 1. Millaista on helposti ymmärrettävä virkakieli?
 2. Virkakielen virkkeet ja lauseet sujuviksi
 3. Sananvalinnan saloja: uudissanat, termit, muotisanat ja kapulakieliset ilmaukset
 4. Kielioppi kuntoon
  - Yksikkö vai monikko
  - Pronominit täsmällisiksi
 5. Oikeakielisyys viimeistelee tekstin
  - Yhteen ja erikseen kirjoittamisen keskeiset periaatteet
  - Välimerkeillä on väliä
  - Lyhenteet ja numerot

Katariina Iisa on kokenut tekstin- ja kielenhuoltaja, ja hän on kirjoittajana useissa alan oppaissa, mm. Kielenhuollon käsikirjassa. Katariina Iisan erityisenä osaamisalueena on kielenhuollon lisäksi virkakielisten tekstien ja asiakaskielen huolto.

Lisätietoja koulutuksesta antaa rehtori Anne Havukainen, puh. 050 367 1449 tai anne.havukainen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä puh. 015 210 300 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

Osallistuessasi Virkakielen kirjoitustaidot – Miten kirjoitan ymmärrettävää, selkeää ja asiallista virkakieltä? -koulutukseen 4.9. ja Virkakielen kielenhuoltoa – selkeyttä ja johdonmukaisuutta virkakieleen -koulutukseen 18.10. sinun on mahdollista saada kouluttajalta henkilökohtainen palaute omista teksteistä.

165 € sisältää opetuksen ja koulutusmateriaalin.

17.10.2018 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 7.10.2018 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 50 % kurssimaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko kurssimaksun.