Yläkoulun matikkaa toiminnallisesti – keskeiset sisällöt solmukohtia avaten

30.08.2019 09:00 - 15:00

Tule mukaan saamaan tuoreita ideoita ja vinkkejä yläkoulun matematiikan tunneille! Toiminnallisin menetelmin ja pelien avulla avataan matikkasolmuja – oivalletaan, ymmärretään ja opitaan yhdessä!

Koulutus sopii kaikille yläkoulun matematiikan opettajille, matematiikkaa opettaville erityisopettajille sekä ammattikoulujen matematiikan opettajille, joilla opetuksessa painottuvat yläkoulun sisällöt.

Matematiikan opetuksessa toiminnallisuus ja erilaiset matikkapelit ovat monelle oppilaalle uusi ja motivoiva tapa oppia ja onnistua matematiikan tunneilla ja kotitehtävissä.

Tässä koulutuspäivässä käydään läpi keskeisiä yläkoulun matematiikan sisältöalueita ja niissä ilmeneviä solmukohtia. Toiminnallisin menetelmin avataan matikkasolmuja sekä oivalletaan, opitaan ja onnistutaan! Osallistujat saavat myös ideoita, kuinka ottaa toiminnalliset tehtävät mukaan omaan opetukseen.

Koulutuspäivän aikana keskitytään mm. seuraaviin teemoihin:

  • havainnoinnin ja hahmottamisen tukeminen peleillä
  • pelien hyödyntäminen loogisessa päättelyssä
  • pelaaminen peli-/laskemisstrategioissa
  • kymmenjärjestelmät ja desimaaliluvut
  • mittayksikkömuunnokset
  • murtoluvut ja prosenttilaskut
  • sanalliset tehtävät ja matikkatarinat.

Erityisluokan opettaja, matematiikkaterapeutti, matematiikkakouluttaja Leena Kokko.
Leena Kokko on suosittu kouluttaja, jolla on vahva osaaminen matematiikan eri osa-alueilta, erityisesti toiminnallisesta matematiikasta ja matematiikan pelillistämisestä. Leenan opetuksen tavoitteena on lisätä matematiikan ymmärrystä sekä kasvattaa matemaattista itsetuntoa ja osaamista!

Lisätietoja koulutuksesta antaa koulutussuunnittelija Tiina Roikonen, puh. 044 710 4240 tai tiina.roikonen@mikkelinkesayliopisto.fi.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä puh. 015 210 300 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

170 € (sis. kahvin ja materiaalit)

22.08.2019 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 20.8.2019 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä, perimme 50 % kurssimaksusta. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko kurssimaksun.