Kulttuurikierros Helsingin Kaupunginteatteriin: Asmodeus ja 1313 sielua

Mikkelin kesäyliopiston vuoden 2023 ensimmäinen kulttuurikierros suuntautuu Helsingin kaupunginteatteriin 11.2.2023.

Kulttuurikierrokseen sisältyy matkat Mikkeli-Helsinki-Mikkeli, teatterilippu näytelmään Asmodeus ja 1313 sielua sekä näytelmän käsikirjoittajan ja ohjaajan Juha Hurmeen teatteriesityksen väliajalla pitämä lyhyt esittely näytelmästä.

Kuva: SRV


Palkittu ohjaaja ja kirjailija Juha Hurme vierailee ensimmäistä kertaa Helsingin Kaupunginteatterissa. Asmodeus ja 1313 sielua on monitasoinen ja nopearytminen komedia.

Tarinassa demonien kuningas Asmodeus lyö vetoa Helvetin hovimarsalkan kanssa. Vedon voittaakseen Asmodeuksen pitää kolmessa päivässä saada kolmeltatoista ihmiseltä lupa myydä heidän sielunsa kuoleman jälkeiseen helvettiin. Komediallisessa näyttämöversiossa ensimmäinen puolisko on Schildtin romaanin dramatisointi, jossa seuraamme Asmodeuksen ensimmäistä retkeä Helsinkiin vuonna 1913. Toinen puoliaika sijoittuu puolestaan vuoteen 2026, jolloin Helsinki on vedenpaisumuksen vuoksi evakuoitu Lahteen. Tällä kertaa Asmodeuksen pitäisi saman kolmen päivän aikana saada haalittua 1300 sielua. Se onnistuu kevyesti. Petra Poutanen säveltää teoksen musiikin, ja näyttämöllä on kaksi huippuluokan livemuusikkoa, jotka toteuttavat äänimaailman – Ville Herrala ja Piia Komsi.

Kulttuurikierroksen ohjelma

klo 9.00 Lähtö linja-autolla Mikkelin kesäyliopiston edestä Raatihuoneenkatu 12. Matkalla pysähdytään nauttimaan kahvit / kevyt lounas (omakustanteinen)

klo 13.00 Teatteriesitys: Asmodeus ja 1313 sielua

n. klo 15.30 Paluumatka linja-autolla Helsingin kaupunginteatterista Mikkelin kesäyliopistolle. Matkalla pysähdytään syömään (omakustanteinen)

Hinta

99 euroa (sisältää matkat, teatterilipun ja ohjaajan lyhyen esittelyn näytelmästä)

Kulttuurikierroksen aikana kahvit ja lounaat ovat omakustanteisia. Kulttuurikierroksen osallistujia ei ole vakuutettu kesäyliopiston puolesta.

Ilmoittautuminen

31.1.2023 mennessä tästä linkistä

Kulttuurikierros Helsinkiin toteutetaan, mikäli kulttuurikierrokselle ilmoittautuu 15 osallistujaa.

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 31.1.2023 jälkeen ilman hyväksyttävää syytä tai henkilö ei saavu paikalle, perimme koko maksun.