Ruotsin perusopintoihin ilmoittautunut opiskelija osallistuu myös pakolliseen valintakokeeseen.

Valintakoe järjestetään maanantaina 20.1.2020 klo 17.00-19.00 Mikkelin kesäyliopistossa, Lönnrotinkatu 5, 50100 Mikkeli (luokkatila ilmoitetaan saavuttaessa ovikyltein).

Sivuainekokeessa edellytetään lukion ruotsin keskipitkän oppimäärän erittäin hyvää hallintaa. Suosituksena on, että hakijat kertaavat ruotsin kielen kieliopin, esim. teoksen Nikander & Jantunen, Ruotsin kielioppi.

Tässä lisäksi muutamia Ruotsin kielen perusopintojen opettajien preppausvinkkejä valintakoetta varten - voit etsiä itse lisää!

Abitreenit
Nätfräsch
Yle - Oppiminen - Kielet
Edu.fi - Etälukio

Lehtilinkkejä:

Hbl
Vi Tidningen
Lärarnas tidning

Tutustu myös Yle Femin (ent. Yle FST) tai YLE Areenan ruotsinkieliseen ohjelmatarjontaan! Halutessasi voit kytkeä myös tekstityksen suomeksi pois päältä ja aktivoida kuullun ymmärtämisen taitojasi!

Valintakoe koostuu rakenneosiosta ja kirjoitelmasta. Rakenneosiossa testataan keskeisimpien kieliopillisten asioiden (esim. sanajärjestyksen, muoto-opin ja kongruenssin) ja sanaston hallintaa. Kirjoitelma muistuttaa ylioppilaskokeen vastaavaa testityyppiä, ja siinä kiinnitetään erityistä huomiota ruotsin kielen luontevaan hallintaan.

Kokeeseen osallistuvan on todistettava henkilöllisyytensä vastauspaperinsa jättäessään.

Tullakseen valintakelpoiseksi hakijan on saavutettava vähintään 24 pistettä. Hakijan on saatava pisteitä kokeen molemmista osioista. Maksimipistemäärä on 56.

Valintakokeen tulokset ilmoitetaan osallistujille sähköpostitse joulukuun aikana.