Anna Manninen: Matkani musiikkiterapian inspiroivissa ja monipuolisissa opinnoissa!

Anna Manninen opiskeli Musiikkiterapian perusopinnot Mikkelin kesäyliopistossa lukuvuonna 2023-2024 ja kertoo oman opiskelijatarinansa:

Olen aina ollut kiinnostunut psykologiasta ja ihmismielen moninaisuudesta, erityisesti vuorovaikutuksesta ja mielen hyvinvoinnista. Uskon, että kaikki vaikuttaa kaikkeen: Ihmisen hyvinvointi on kokonaisvaltaista, mielen ja kehon välisellä yhteydellä on valtava merkitys. 

Olen herkkä ja luova ihminen ja minua kiehtoo niin kirjallisuusterapia kuin musiikkiterapia. Pohdiskellessani kahden hyvän vaihtoehdon välillä, päädyin musiikkiterapiaan. Vaikka nautin kirjoittamisesta, musiikki on kieli, jota olen osannut ennen kuin osasin edes puhua, saati kirjoittaa. Musiikki on sydämeni kieli!  

Opintojen aloitus Mikkelin kesäyliopistossa

Googlasin aiheesta ja selvitin, missä voisin aloittaa perusopinnot. Matka täältä Oulusta Mikkeliin asti tuntui aluksi vähän turhan kaukaiselta ja kustannukset hirvittivät. 

Päätin kuitenkin luottaa siihen, että asiat järjestyvät tavalla tai toisella. Uuteen kaupunkiin tutustuminen tuntui jännittävältä, mutta kiehtovalta. Sain olla ”anonyymi”, kukaan ei tuntenut minua, ei sukuani eikä kukaan laittanut minua mihinkään lokeroon.  

25 opintopisteen kokonaisuuden suorittamiseen on hyvin aikaan. Hyvällä aikatauluttamisella ja asioihin reippaalla otteella tarttumisella pääsee pitkälle. Lähiopetuspäivät olivat mielenkiintoisia ja luentopäivän aikataulutukseen saimme vaikuttaa.  

Opinnoista hyvät eväät ponnistaa eteenpäin 

Opinnot lisäsivät itsetuntemusta ja itseluottamusta. Alun perin ajattelin ja stressasin, ettei minusta ole akateemisiin opintoihin. Suoriuduin opinnoista loppujen lopuksi hyvin. Sisäinen motivaatio oli ”kohillaan”.  Opinnot antoivat minulle hyvän pohjan jatkaa opintoja eteenpäin. Sain hyvää ohjausta akateemiseen kirjoittamiseen ja myös aineiston keräämiseen. Ohjeet olivat selkeitä ja pyytäessä sai aina apua. 

Olen nyt jatkanut musiikkiterapian aineopintoihin ja minulla on tarkoitus opiskella musiikkiterapeutiksi asti. 

Mikkelin kesäyliopistosta opin käyttämään eri opiskelualustoja; ilman tätä taitoa olisin ollut aivan pihalla nykyisissä opinnoissani. 

Kohtaamisen voima ja ryhmähenki

Suosittelen lämpimästi Mikkelin kesäyliopistoa! Koin olevani aina tervetullut niin lähi- kuin etäopiskelusessioihin. Koin myös tulleeni kohdatuksi henkilökohtaisesti ja oma kokemukseni on, että opiskelijoista pidettiin hyvää huolta. Jokaisesta opintojaksosta saatiin etukäteen selkeää infoa aikatauluineen ja deadlineineen. Opiskelu oli joustavaa ja tarvittaessa sai lisäaikaa tehtäville. Erityisen ilahtunut olin siitä, kun tavalliseen musiikinluokkaan oli tuotu mikro ja kahvi- sekä teetermarit ihan vain meitä varten!

Oli helpottavaa, kun sain suoritettua Musiikkiterapian perusopinnot, joita etukäteen pidin lähes mahdottomina. Mutta koin myös haikeutta. Meillä on olemassa vielä WA-ryhmä, mutta emme välttämättä tapaa toisiamme enää tällä porukalla. Viimeinen seminaari, jossa esittelimme tapaustutkimukset, toi meitä lähemmäs toisiamme. Sain kurkistaa muiden maailmoihin ja minä avasin omaani. 

Sain olla hetken osa samanhenkistä yhteisöä. Opiskeluporukkamme oli mahtava! Oli paljon hauskoja, mutta myös koskettavia hetkiä yhdessä. 

Lähde sinäkin mukaan Musiikkiterapian perusopintoihin 25 op (JY) alk. 12.10.2024. Lue lisää Musiikkiterapian perusopinnoista.

anna manninen istuu järven rannalla

Anna Manninen