Opiskelijoita istumassa nurmikolla Mikkelin kesäyliopiston rakennuksen edessä.

Opiskelu Mikkelin kesäyliopistossa on avointa kaikille!

Mikkelin kesäyliopistosta löydät monipuolisen kattauksen avoimia korkeakouluopintoja, laadukkaita työelämälähtöisiä koulutuksia sekä ajankohtaisia seminaareja ja tapahtumia. 

Avoimia yliopisto-opintoja voit opiskella monella tapaa – tähtäimessäsi voi olla yliopistotutkinto, voit hyödyntää opintoja täydentämään työelämässä tarvittavaa osaamista tai oman ajattelusi virkistykseksi. Meiltä saat noin 30 oppiaineen opinnot! 

Työelämälähtöiset täydennyskoulutuksemme ovat suunniteltu työelämän vaatimukset huomioiden. Koulutusten laajuus vaihtelee puolenpäivän koulutuksista jopa vuoden kestäviin täydennyskoulutusopintoihin.

Huomioithan työnantajana, että voit saada koulutuksista verovähennyksen tai koulutuskorvauksen, kun olet laatinut koulutussuunnitelman ja todennat henkilöstösi koulutuspäivät. Mikkelin kesäyliopiston työelämälähtöisistä koulutuksista osallistuja saa automaattisesti osallistumistodistuksen, joka todentaa kouluttautumisen.

Toisen asteen opiskelijat voivat hyödyntää välivuoden avoimien yliopisto-opintojen kautta ja etsiä omaa juttuaan. Samalla opiskelija hankkii etumatkaa yliopiston pääsykokeita varten. Avoimia yliopisto-opintoja voit hyödyntää myös väylänä yliopistoon!

Ikääntyvien yliopistossa on tarjolla ajankohtaisia luentoja, digitaitokoulutuksia ja kulttuurikierroksia näyttelyihin ja kulttuurikohteisiin. Ikääntyvien yliopiston luennot ovat vuorovaikutteisia – pääset osallistumaan keskusteluun huippuluennoitsijoiden vastatessa kysymyksiisi ja kommentteihisi. Uudet näkökulmat raikastavat ajattelua!

Mikkelin kesäyliopiston järjestämistä seminaareista ja tapahtumista löydät vuosittain toistuvat sotakirjallisuustapahtuman, valtakunnallisesti tunnetun Mikkelin Akatemian ja muita ajankohtaisiin aiheisiin liittyviä seminaareja sekä tapahtumia!

Erilaisia rahoitusvaihtoehtoja Mikkelin kesäyliopistossa