Arkistoinnin ja säilytysaikojen ajankohtaiswebinaari

Markkinointi, talous ja yrittäjyys

21.09.2022 09:00 - 12:00

keskiviikko 21.9.2022, klo 9–12

Verkossa (teams)

Mikä on arkistotoimen rooli tulevaisuuden organisaatiossa? Miten arkistolainsäädäntö on muuttumassa?

Webinaari on suunnattu johdolle ja keskijohdolle sekä kaikille strategiseen työhön osallistuville, sekä organisaatioin arkistoinnista vastaaville.

Arkistoinnin ajankohtaiswebinaarissa perehdymme arkistoinnin tuleviin muutoksiin. Opetus- ja kulttuuriministeriö asetti loppuvuodesta 2019 arkistolainsäädännön uudistamisen esiselvitystä valmistelevan työryhmän.

Arkistolainsäädännön uudistaminen on tarpeen erityisesti arkistotoimeen keskeisesti vaikuttavassa lainsäädännössä tapahtuneiden muutosten, kuten Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen ja 1.1.2020 voimaan tulleen julkisen hallinnon tiedonhallinnasta annetun lain (906/2019), säätämisen vuoksi.

Etenkin tietotekninen ja lainsäädännöllinen kehitys saavat voimassa olevan arkistolain näyttäytymään vanhentuneena. Arkistolakia ei ole muutettu muun sääntelyn tahdissa, mikä aiheuttaa epäselvyyksiä siitä, miten arkistolakia tulee tulkita yhdessä muiden säännösten kanssa.

Mikä on arkistotoimen rooli tulevaisuuden organisaatiossa?

Tässä aamupäivän webinaarissa käsittelemme mm. julkisen sektorin tiedonhallinnan suosituksia.

  • Asiakirjojen säilytysaikojen määrittely, mikä on muuttunut?
  • Mikä on muuttumassa, suosituksia arkistotoimen työhön?
  • Arkistolainsäädäntö on muuttumassa
  • Miten hyödynnetään esim. Kuntaliiton ohjeistuksia, muita suosituksia?
  • Arvonmääritys ja seulontapolitiikka mukaan lukien Kansallisarkisto
  • Säilytysaikasuositus arkistoinnin arvonmäärityksen välineenä
  • Tiedonhallintalaki ja säilytysajat
  • Mitä huomioita säilytysformaattien osalta?

Teknologia- ja tietoasiantuntija Jarkko Koivuniemi, Suomen ammattipuhujat Oy

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

115 € sisältää opetuksen ja sähköisen koulutusmateriaalin. Osallistumistodistuksen saa pyydettäessä.

11.09.2022 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 11.9.2022 asti. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin, perimme koko koulutusmaksun.