Omaelämäkerrallinen kirjoittaminen -viikonloppukurssi

Opetus ja kasvatus , Kulttuuri ja hyvinvointi

09.06.2023 16:30 - 10.06.2023 14:00

Opetus perjantaina kello 16.30–20 ja lauantaina kello  9–14, yhteensä 10 tuntia.

Mikkelin kesäyliopisto, Raatihuoneenkatu 12, 50100 Mikkeli

Moni meistä haaveilee oman elämäntarinansa kirjoittamisesta. Sinä voit itse päättää, mitä kerrot ja mitä jätät kertomatta – muistot ja tunteet ovat vain sinun! Tällä viikonlopun kurssilla tutustut erilaisten harjoitusten avulla omaelämäkerrallisen kirjoittamisen positiivisiin vaikutuksiin!

Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat kehittää omaelämäkerrallisen kirjoittamisen tietojaan ja taitojaan joko henkilökohtaisessa elämässään tai ammatillisista syistä.

Omaelämäkerran tai osittain omaan elämään pohjautuvan autofiktiivisen teoksen julkaiseminen on monen haave. 

Omaelämäkerrallinen kirjoittaminen jäsentää elämäntarinaasi ja auttaa ymmärtämään asioiden merkityksiä sekä syy-seuraussuhteita. 
Omaelämäkerta on arvokas lahja läheisille ja jälkipolville!

Koulutuksessa: 

  • tehdään konkreettisia harjoituksia, jotka ohjaavat työskentelyn alkuun 
  • tutustutaan erilaisiin esimerkkeihin omaelämäkerrallisista teoksista ja erilaisista tavoista kirjoittaa omaelämäkerrallista tekstiä 
  • luodaan katsaus Suomalaisen kirjallisuuden seuran muistokeruuaineistoihin
  • opiskellaan perustiedot omaelämäkerrallisen kirjoittamisen teoriataustasta
  • jaetaan yhdessä kokemuksia ja näkemyksiä omasta kirjoitusprosessista

Tästä koulutuskokonaisuudesta saat lähtölaukauksen omaelämäkerrallisen kirjoittamisen prosessille – haaveilet sitten menetelmän käyttämisestä työsi tukena, päiväkirjatyöskentelyssä tai kokonaisen omaelämäkerran tai autofiktiivisen teoksen kirjoittamisesta!

Kurssilla tutustut myös omaelämäkerrallisen kirjoittamisen hyvinvointivaikutuksiin. Luova kirjoittaminen on toimiva keino käsitellä monenlaisia tunteita, muistoja ja elämänkokemuksia sekä parantaa itsetuntemustasi.
 

FT, kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjoittamisen tutkija Karoliina Maanmieli

Karoliina on opiskellut pääaineenaan kirjallisuutta ja luovaa kirjoittamista sekä tehnyt osan työurastaan mielenterveystyössä. Tällä hetkellä hän kouluttaa kirjallisuusterapiaohjaajia, ohjaa kirjallisuusterapiaryhmiä sekä tutkii kirjoittamisen terapeuttisia vaikutuksia, elämäkerrallista kirjallisuutta sekä muistokeruuaineistoja. Hän arvostaa työssään ihmisten kokemuksien ja tarinoiden kuulemista ja niihin eläytymistä. 
 

Ota mukaan kirjoitusvälineet ja mukavat vaatteet!

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

HUOM! Ilmoittautumisaikaa jatkettu! Koulutus toteutuu. 

155 €.

07.06.2023 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 28.5.2023 saakka. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai sitä ei tehdä lainkaan, perimme koko koulutusmaksun.