Esihenkilövalmennus – kohti valmentavaa johtamisotetta -verkkokoulutus

08.02.2024 09:00 - 16:00

torstai 8.2.2024, klo 9.00–16.00

Verkkokoulutus (Teams)

Tule rohkeasti tarkastelemaan omia johtamistapojasi ja saamaan vinkkejä johtamiseen liittyvistä arkisista teoista, joilla voit tukea ja henkilöstöä onnistumaan työssään.

Yksityisellä, julkisella tai kolmannella sektorilla esihenkilön työtä tekevät.

Työelämän murroksen myötä asiantuntijatyön osuus on lisääntynyt merkittävästi. Murroksen myötä odotukset esihenkilöä ja johtamista kohtaa ovat myös muuttuneet ja monipuolistuneet. Esihenkilön toimintatavoilla on iso merkitys työyhteisön toimivuuteen, työn tuottavuuteen ja henkilöstön hyvinvointiin.

Arjen johtamisen lisäksi esihenkilön työtä haastavat organisaation tavoitteiden saavuttaminen ja suunnan näyttäminen, asiantuntijoiden moninaisiin tarpeisiin vastaaminen ja asiantuntijoiden tukeminen itsensä johtamisentaidoissa.

Johtaminen ja esihenkilötyö perustuu pitkälle esihenkilön kykyyn ja haluun tukea ja ymmärtää työyhteisön jäsenten potentiaalia oppia ja kehittyä ja siten mahdollistaa jokaisen onnistuminen omassa työssään. Esihenkilön on osattava huolehtia myös omasta jaksamisestaan, jotta muiden tukeminen on mahdollista.

Sisältö

  • Yksin vain yhdessä? Onnistumiset saavutetaan korostamalla yhteistyötä, ei yksilösuorituksia
  • Kuinka esihenkilönä tuet ja mahdollistat asiantuntijatyössä hyvän itsensä johtamisen?
  • Mikä arjessa toimii? Kannustat ja tuetko vai opetatko?
  • Monimuotoisuuden johtaminen,
  • Esihenkilön työvälineet ja työn toteutustavat
  • Esihenkilötyön ja johtamisen lähtökohtina
  • Puheeksi ottamisen taito - haasteelliset vuorovaikutustilanteet osana esihenkilön työtä
  • Miten esihenkilö voi huolehtia työntekijöistä niin toimistolla kuin etätyössä?
  • Miten esihenkilö huolehtii omasta jaksamisestaan?

Koulutuspäivän tavoitteena on rohkaista koulutukseen osallistuvia esihenkilöitä tarkastelemaan omaa johtamistapaansa ja sen myötä löytämään käytännönläheisiä toimintatapoja johtaa asiantuntijatyötä. Tavoitteena on löytää myös keinoja tasapainottaa esihenkilötyötä sen tavoitteiden ja vaatimusten ristipaineessa samalla huolehtien omasta ja johdettavien hyvinvoinnista.

Työyhteisövalmentaja ja -sovittelija, työnohjaaja STOry, KM, AmO Tuula Kämäräinen, Human Datum

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

175 € sisältää opetuksen, sähköisen koulutusmateriaalin ja osallistumistodistuksen

28.01.2024 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 28.1.2024 mennessä. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai peruutusta ei tehdä lainkaan, perimme koko koulutusmaksun. Koulutusmaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007). Ilmoittautumisen peruminen on tehtävä aina kirjallisesti sähköpostitse (koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi).