Itsensä johtaminen ja omien voimavarojen tunnistaminen -verkkokoulutus

Ympäristö, yhteiskunta ja psykologia , Markkinointi, talous ja yrittäjyys , Kulttuuri ja hyvinvointi

28.09.2022 09:00 - 12:15

keskiviikko 28.9.2022, klo 9.00–12.15

Verkkokoulutus (teams)

Tästä koulutuksesta saat vinkkejä, miten voit hallita työkuormaasi, tehostaa ajankäyttöäsi ja taltuttaa kiireen tuntua asiantuntijatyössä omat voimavarasi huomioiden. 

Yksityisellä, julkisella tai kolmannella sektorilla eri alojen asiantuntijatehtävissä työskentelevät ja omasta työhyvinvoinnista kiinnostuneet. Koulutus soveltuu erinomaisesti myös etätyötätekeville.

Asiantuntijatyö näyttäytyi jo ennen koronapandemiaa ja etätyöaikaa ennakoimattomana ja vaikeasti aikataulutettavana (THL 2016). Työt jakautuvat epätasaisesti ja ruuhkautuvat helposti. Etätöiden myötä ja muutoinkin työpäivän pituus saattaa helposti venyä, ja palautumisaika työstä jäädä liian vähäiseksi. Asiantuntijatyössä ja erityisesti etätyöntekijänä joudut ottamaan vastuuta itsestäsi ja työn sujuvuudesta sekä omasta palautumisestasi ja hyvinvoinnistasi.

Tässä koulutuksessa keskitytään itsensä johtamiseen ja omasta työhyvinvoinnista huolehtimiseen, omien voimavarojen ja vahvuuksien tunnistamiseen ja hyödyntämiseen asiantuntijatyössä sekä keinoihin hallita omaa ajankäyttöä.

Kaikkeen työssä emme voi vaikuttaa, mutta omiin tapoihin tehdä ja suhtauta työhön voimme. Pienilläkin asioilla ja toimintatapojen muutoksella voi pitkällä aikavälillä saada aikaan paljon hyvää itselleen.

Koulutus sisältää tiedolliset alustukset

 • Itsensä johtamista - itsensä johtaminen on asiantuntijan ydintaitoja.
 • Etätyö on itsensä johtamista - riskinä on, että työn-imu vie mennessään.
 • Itsensä johtaminen, itseohjautuvuus ei onnistu yksin, kuinka tuemme sitä?
 • Omien voimavarojen ja vahvuuksien tunnistaminen
 • Mihin meillä on kiire? - ajankäytön suunnittelu ja kiireen hallinta asiantuntijatyössä
 • Kiireen merkitys päätöksenteossa
 • Riittämättömyyden tunne, omat rajat ja jämäkkyys
 • Voimavaroja työhön, miten irrottaudut työn maailmasta?

Koulutuksessa teet havainnollistavia harjoituksia oman ajankäytön suunnittelemiseksi sekä pohdit itseä kuormittavia tekijöitä, joiden tunnistaminen auttaa löytämään niitä vastapainottavia ja hyvinvointiasi tukevia asioita. Harjoitusten tavoitteena on tehdä omaa itsensä johtamistyötä näkyväksi ja edesauttaa vastaisuudessa tekemään itselleen hyödyllisiä ja omaa jaksamista tukevia valintoja ja rajauksia.

Koulutuksen jälkeen osaat:

 • johtaa itseäsi ja omaa työtäsi paremmin
 • huolehtia omasta työkunnosta ja -hyvinvoinnista myös etätyötä tehdessäsi
 • tunnistaa omia vahvuuksiasi
 • rajata työtäsi ja olla jämäkämpi omia voimavaroja kunnioittaen
 • tapoja hallita omaa ajankäyttöäsi
 • hyödyntää keinoja irrottautua työnmaailmasta

Työyhteisösovittelun erityisosaaja, työnohjaaja STOry, KM, AmO Tuula Kämäräinen, Human Datum

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu

110 € sisältää opetuksen ja sähköisen koulutusmateriaalin.

27.09.2022 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 18.9.2022 mennessä. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai peruutusta ei tehdä lainkaan perimme koko koulutus-maksun.