Kielletty musiikkiklubi: Populaarimusiikki yhteiskunnan murroksissa

Kulttuuri ja hyvinvointi

30.03.2023 18:00 - 20:00

torstai 30.3.2023, klo 18–20

Dom Mikkeli, Porrassalmenkatu 18, Mikkeli 50100

Tapahtuma on peruttu!

Kielletty musiikkiklubi on tarkoitettu kaikille musiikista ja musiikin merkityksestä yhteiskunnassa ja kulttuurissa kiinnostuneille.

Musiikki elää vahvasti mukana yhteiskunnissa. Ei ole olemassa kulttuuria ilman musiikkia. Laulut eivät ole loppuneet vieläkään, vaikka kaikki mahdolliset sävelkulut ovat varmasti jo moneen kertaan käytettyjä.
Musiikki kuuluu ihmisten elämään. Musiikki kertoo omalla tavallaan ajanjakoista ja ilmiöistä, joiden äärellä se on syntynyt. Yhteiskunnalliset murrokset - hyvässä ja pahassa – ovat innoittaneet musiikintekijöitä kautta vuosisatojen. Inspiraationa säveltäjille ja sanoittajille ovat saattanut olla jokin uusi kokemus (esimerkiksi kahvin tulo Eurooppaan!), uudet tekniset laitteet (vetoketjukin on saanut oman ylistyslaulunsa!), kansan suuret idolit (urheilijat, elokuvatähdet tai missit) tai suuri kulinaristinen nautinto (jambalaya!).

Musiikki on ollut myös mukana suurissa sosiaalisissa murroksissa: sodat, katastrofit ja yhteiskunnalliset mullistukset ovat kaikki kirvoittaneet lauluja ja sävelteoksia. Musiikki toimii näissä yhteyksissä hyvin myös ilman sanoja tunnelmien välittäjänä ja kollektiivisen kokemuksen tuojana ja tukijana. Kielletty musiikkiklubissa muusikko Jaakko Pitkänen kertoo kaikista edellä mainituista teemoista soivien esimerkkien avulla.


Esiintyjä ja keskusteluttaja: Muusikko Jaakko Pitkänen.

20 €

19.03.2023 mennessä

Voit perua ilmoittautumisen maksutta 19.3.2023 mennessä. Mikäli perut ilmoittautumisen tämän jälkeen tai et osallistu musiikkiklubiin, veloitamme koko maksun.