Konkurssiprosessi käytännönläheisesti -verkkokoulutus

Markkinointi, talous ja yrittäjyys , Juridiikka

23.04.2025 12:00 - 16:00

Koulutus pidetään verkkokoulutuksena keskiviikkona 23.4.2025 kello 12.00–16.00. 

Verkkokoulutus (Teams)

  • Mitä on hyvä tietää konkurssiprosessista?
  • Miten epäonnistunut yrityssaneeraus vaikuttaa velkojan asemaan?
  • Mitkä ovat kirjanpitäjän erityisoikeudet konkurssin hoidossa?

Tiukat ja epävakaat taloudelliset ajat ovat lisänneet konkurssien määrää. Tilastokeskuksen mukaan vireille laitettujen konkurssien määrä on synkin kahteenkymmeneenviiteen vuoteen vuosien 2023 ja 2024 aikana. Vuonna 2024 konkurssiin haettiin yhteensä 3475 yritystä eri toimialoilla (Tilastokeskus).

Koulutus on tarkoitettu asianajajille, tilintarkastajille, kirjanpitäjille, pankkien toimihenkilöille, virkamiehille ja yrittäjille, jotka työssään tai yrityksensä toiminnassa toimivat aloilla, joissa kohtaavat konkursseja tai yhteistyötahon, jolloin konkurssi olisi omalle yritykselle kohtalokas tapahtuma.

Verkkokoulutuksessa perehdytään konkurssiprosessin erilaisiin näkökohtiin: omiin saataviin, kirjanpitäjän erityisoikeuksiin, konkurssivalvonnan tärkeyteen, takaisinsaantiin ja velkojan asemaan tilanteessa, jossa yrityssaneeraus on epäonnistunut.

  • Mitä tarkoittaa omalle saatavalle?
  • Kirjanpitäjien erityisoikeudet
  • Konkurssivalvonnan tärkeydestä
  • Epäonnistuneen yrityssaneerauksen vaikutus velkojien asemaan
  • Takaisinsaantiasiat

Asianajaja, osakas Valtteri Vuorenmaa, Asianajotoimisto Fenno Oy.

Valtteri Vuorenmaa toimii konkurssipesän pesänhoitajan sekä saneerausmenettelyn selvittäjän tehtävissä eri alojen yritysten menettelyissä. Valtterin erityisosaamista ovat maksukyvyttömyysoikeuteen liittyvät toimeksiannot. Hänen toinen osaamisalueensa on yritysjuridiikka, jossa hän edustaa ja neuvoo asiakkaita yhtiöoikeuteen, sopimusoikeuteen, rahoitukseen sekä yritysjärjestelyihin liittyvissä asioissa sekä riidanratkaisussa.

Onnistuneen ilmoittautumisen jälkeen saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen automaattisen viestin ilmoittautumisesi vastaanottamisesta. Mikäli et saa viestiä, otathan yhteyttä kesäyliopiston toimistoon koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistusviesti, jossa saat koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Huomioithan, että koulutus järjestetään vain, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä.

195 € sisältää opetuksen, koulutusmateriaalin ja osallistumistodistuksen pyydettäessä.

08.04.2025 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 8.4.2025 saakka. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai sitä ei tehdä lainkaan, perimme koko koulutusmaksun. Koulutusmaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007). Ilmoittautumisen peruminen on tehtävä aina kirjallisesti sähköpostitse (koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi).