Koulukiusaaminen rikosoikeudellisena ilmiönä – mikä on koulun vastuu? -verkkokoulutus

Sosiaali ja terveys , Opetus ja kasvatus , Juridiikka

21.03.2024 09:00 - 12:00

Koulutuksen kesto on kello 9.00 - 12.00.

Zoom

Koulutuksessa käsitellään koulukiusaaminen rikosoikeudellisesta näkökulmasta, rikosoikudellisen vastuun ikärajat, koulun henkilöstön vastuunäkökulmat ja millaiset koulun toimenpiteet ovat riittäviä vaikeissa koulukiusaamistapauksissa. 
Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena Zoom-verkkoalustalla. Koulutus tallennetaan ja on katsottavissa 3 kk ajan.​

Koulutus on tarkoitettu perusopetuksen rehtoreille ja opettajille, koulukuraattoreille, koulunkäynninohjaajille ja opetustoimen vastaaville virahhaltijoille.

1. Koulukiusaaminen rikosoikeudellisesta näkökulmasta
2. Rikosoikeudellisen vastuun ikäraja
3. Koulun henkilöstön vastuut
– kouluympäristön turvallisuus
– koulumatkan turvallisuus
– ilmoittamisvelvollisuudet perusopetuslain ja lastensuojelulain mukaan
4. Koulun toimenpiteiden riittävyys vaikeissa koulukiusaamistapauksissa

Varatuomari, OTM Kaija Kess.

Koulutus järjestetään yhteistyössä Päijät-Hämeen kesäyliopiston kanssa.

Verkkokoulutusta varten tarvitset verkkoyhteydellä varustetun tietokoneen/älylaitteen, kuulokemikrofonin ja kameran (ei pakollinen).
Zoom-linkin ja ohjeet lähetämme noin viikkoa ennen koulutuspäivää. Osallistuminen ei vaadi Zoom-sovelluksen lataamista.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

150 €

05.03.2024 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 5.3.2024 saakka. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai sitä ei tehdä lainkaan, perimme koko koulutusmaksun. Koulutusmaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007). Ilmoittautumisen peruminen on tehtävä aina kirjallisesti sähköpostitse (koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi).