Kouluttajakoulutus 2 op
07.05.2025 09:00 - 28.05.2025 15:00
Koulutuspäivien kesto on klo 9–15.
Verkkovälitteiset koulutuspäivät:
- keskiviikko 7.5.2025
- keskiviikko 28.5.2025
HUOM! Koulutuspäivät ovat muuttuneet. Alkuperäiset koulutuspäivät olivat 20.2. ja 6.3.2025.
Verkkokoulutus Zoomin välityksellä
- Haluatko kehittyä paremmaksi kouluttajaksi?
- Haluatko rohkaistua olemaan enemmän läsnä ja vuorovaikutuksessa kouluttautuvien kanssa?
- Kaipaatko vinkkejä, miten monipuolistaa omaa koulutusta erilaisilla koulutusmenetelmillä?
Jos vastasit kyllä, niin tämä on koulutus juuri sinulle.
Kouluttajina uraudumme helposti omiin tapoihimme kouluttaa. Tässä koulutuksessa kehität kouluttajataitojasi astetta paremmiksi. Koulutuksen suoritettuasi osaat käyttää monipuolisempia koulutusmenetelmiä ja uskaltaudut rohkeammin heittäytyä vuorovaikutukseen koulutettavien / kuuntelijoiden kanssa.
Kouluttajakoulutuksessa päivität omat kouluttajataitosi uudelle tasolle ja opit suunnittelemaan ja toteuttamaan mieleenjääviä koulutuksia.
Saat koulutuksesta itsellesi monipuolisen menetelmäpakin, jonka avulla voit rakentaa koulutuksia omista substanssiaiheistasi ja hyödyntää asiantuntijuuttasi koulutustilanteissa.
Koulutuksessa perehdyt koulutustilaisuuden suunnitteluun (aloitus, eteneminen ja lopetus) ja erilaisiin koulutusmenetelmiin, joiden avulla voit monipuolistaa omia koulutuksiasi. Opit jännityksen hallintakeinoja, joista poimit itsellesi toimivimmat tavat jännityksesi hallintaan.
Koulutus koostuu kahdesta verkkovälitteisestä reaaliaikaisesta koulutuspäivästä ja koulutuspäivien välitehtävästä, jossa sovellat ensimmäisen päivän oppeja käytäntöön ja valmistelet lyhyen koulutustilaisuuden. Toisena koulutuspäivänä pidät suunnittelemasi koulutustilaisuuden ja saat siitä palautetta kouluttajalta ja muilta koulutukseen osallistujilta.
Koulutus soveltuu henkilöille, jotka kouluttavat työkseen ja haluavat kehittää kouluttajataitojaan paremmiksi. Koulutus soveltuu myös henkilöille, jotka eivät miellä itseään kouluttajiksi, mutta pitävät erilaisia presentaatioita, asiantuntijaluentoja ja muita esityksiä työssään.
- Ihan hyvästä kouluttajasta huipuksi
- Erinomaisen kouluttajat kulmakivet
- Keinot ylläpitää yleisön mielenkiinto lähi- ja etäkoulutuksissa
- Psykologinen turvallisuus koulutuksessa
- Mieleenpainuvan koulutuksen rakentaminen
- Koulutusmenetelmäpakki
- Kouluttajan sudenkuopat
- Kouluttajan persoona ja vahvuudet esiin
- Pukeutumiskoodit ja karisman hyödyntäminen
- Vuorovaikutustaidot ja vaikuttavuus
- Jännittäminen hallittavaksi
- Haastavan yleisön haltuunotto
- Erilaisten oppijoiden huomioiminen
- Muutosvastarinnan purkaminen
- Passiivisesta koulutuksesta osallistavaan koulutukseen
- Koulutustilan ja koulutusvälineiden aktiivinen hyödyntäminen
Koulutuksen jälkeen osaat käyttää koulutuksissa erilaisia aloitustapoja, osaat suunnitella koulutuksia huomioiden annetut aikarajat. Osaat myös hyödyntää erilaisia tapoja pitää mielenkiintoa yllä ja osaat suunnitella koulutuksen sisällöllisen etenemisen tarkoituksenmukaisesti. Osaat lopettaa koulutuksen siten, että koulutuksen osallistujille jää koulutuksen sisällöstä oleelliset asiat mieleen.
Koulutuksen suoritettuasi osaat:
- nimetä tekijöitä, jotka ovat havaittavissa erinomaisen kouluttajan koulutustuokioista.
- pitää osallistujien mielenkiintoa yllä.
- rakentaa mieleenpainuvia koulutuksia hyödyntämällä erilaisia menetelmiä koulutustilanteessa.
- osaat hyödyntää paremmin omaa persoonaasi kouluttajana.
- kouluttaa aiempaa osallistavammin.
- tietoisesti hyödyntää koulutustilan mahdollisuuksia.
- hyödyntää oman jännityksesi hallintaan toimivia keinoja.
- harjoitella jatkossa vuorovaikutustaitojasi tietoisesti koulutustilanteissa.
Koulutus sisältää kaksi verkko-opetuspäivää ja välitehtävän, jossa suunnittelet ja valmistelet 5–10 minuutin koulutustilaisuuden aiheesta, joka liittyy omaan asiantuntijuuteesi tai työhösi.
Koulutus arvioidaan hyväksytty / hylätty -asteikolla. Arviointi perustuu osaamistavoitteiden saavuttamiseen. Hyväksytty osaaminen edellyttää riittävää tietoperustan hallintaa ja sen soveltamista.
- Opiskelija osaa osoittaa perehtyneisyytensä kouluttajan toimimisen tietoperustaan.
- Opiskelija osaa soveltaa tietoperustaansa koulutustilanteissa.
- Opiskelija osaa käyttää omaa substanssiosaamistaan hyödyksi koulutustilanteissa.
Opiskelijan opintosuoritus viedään Koski-tietovarantoon, mikäli opiskelija antaa siihen suostumuksensa. Osaaminen on näin tunnistettavissa ja tunnustettavissa myöhemmin suoritettavissa opinnoissa tai työelämässä.
Anne Suikkonen, työhyvinvointivalmentaja, työnohjaaja (STOry), Sydämen Noste Oy.
Anne Suikkosella on lähes 20 vuoden kokemus kouluttamisesta ja valmentamisesta. Annella on kokemusta todella monelta toimialalta sekä esihenkilöiden että työntekijöiden kouluttamisesta. Annen koulutukset ja valmennukset saavat kiitosta läsnäolosta ja aidosta ymmärryksestä. Anne auttaa kaikkia, jotka haluavat kehittää omia kouluttaja- ja esiintyjätaitojaan.
Onnistuneen ilmoittautumisen jälkeen saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen automaattisen viestin ilmoittautumisesi vastaanottamisesta. Mikäli et saa viestiä, otathan yhteyttä kesäyliopiston toimistoon koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistusviesti, jossa saat koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Huomioithan, että koulutus järjestetään vain, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä.
Koulutukseen voidaan ottaa 16 opiskelijaa.
Mikkelin kesäyliopisto järjestää koulutuksen yhteistyössä Hämeen kesäyliopiston kanssa.
625 €. Koulutusmaksu sisältää opetuksen ja sähköiset koulutusmateriaalit.
21.04.2025 mennessä
Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 21.4.2025 saakka. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai sitä ei tehdä lainkaan, perimme koko koulutusmaksun. Koulutusmaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007). Ilmoittautumisen peruminen on tehtävä aina kirjallisesti sähköpostitse (koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi).