Metsämieli-ohjaajakoulutus (2 op)

Sosiaali ja terveys , Opetus ja kasvatus , Kulttuuri ja hyvinvointi

07.09.2023 10:00 - 28.09.2023 17:30

torstait 7.9. ja 28.9.2023, klo 10.00–17.30

Uutta Elämää Kabinetti-neuvottelutila, Raviradantie 8–10, 50100 Mikkeli

Metsämieli kutsuu polulle kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia, ihmisyyttä ja itsensä tuntemista.

Metsämieli-ohjaajakoulutuksesta saat pätevyyden ohjata kaikkien Metsämieli-harjoitteiden tasoja!

Metsämieli-ohjaajakoulutus (2 op) on tarkoitettu mm. valmennus-, opetus-, sote- tai matkailupalveluiden ammattilaisille, jotka haluavat hyödyntää Metsämieli-menetelmää monipuolisesti omassa työssään. Koulutuksen pääsyvaatimuksena on luontoalan koulutus/vahva kokemus tai psyykkisen hyvinvoinnin koulutustausta.

Metsämieli-vetäjäkoulutuksen käyminen ensin on suositeltavaa, mikäli sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta ryhmien ohjaamisesta luontoympäristössä.

Metsämieli-menetelmä perustuu luonnon tutkittuihin hyvinvointi- ja terveysvaikutuksiin, joita tehostetaan erilaisin luonnon inspiroimin harjoittein. Metsämielen taustateorioista löytyy myös mm. mindfulnessia, käyttäytymistieteitä sekä positiivista psykologiaa. 

Metsämieli-harjoittelu koostuu läsnäoloa ja palautumista lisäävistä harjoitteista sekä voimavaroja ja mielentaitoja vahvistavista harjoitteista. Säännöllinen Metsämieli-harjoittelu mm. kasvattaa voimavaroja ja joustavuutta, edistäen tietoisuutta ja tyytyväisyyttä omassa arjessamme.

Suomessa 2000-luvulta alkaen kehitettyä konseptia voi hyödyntää arjen hyvinvointitapoina ulkoillessa metsässä, puistoissa, omassa pihapiirissä tai jopa sisätiloissa. Metsämieli sopii käytettäväksi yksin, kaksin tai isommalla porukalla vaikkapa perheen tai työkavereiden kanssa. Metsämieli-menetelmää käytetään nykyisin laajasti myös mm. varhaiskasvatuksessa, sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa, osana järjestöjen toimintaa sekä erilaisina matkailu- ja ohjelmapalveluina.

Metsämieli-konsepti koostuu kolmesta erilaisesta koulutuksesta.

  • Metsämieli-peruskurssi
  • Metsämieli-vetäjäkoulutus (1 op)
  • Metsämieli-ohjaajakoulutus (2 op)

Metsämieli-ohjaajakoulutuksessa perehdymme tutkittuun tietoon luonnon hyvinvointivaikutuksista, mielentaitoihin, Metsämieli-menetelmän taustoihin sekä harjoitteiden ohjaamiseen. 
Saat omaan käyttöösi Metsämieli-harjoitekokoelman sekä laajan Dropbox-aineistokansion. Koulutuksen hyväksytysti suoritettuasi saat todistuksen sekä pätevyyden ohjata kaikkia Metsämieli-harjoitteita (siemen-, taimi- ja puu-tasot). 
Koulutus antaa myös eväitä omien voimavarojen huoltamiseen. Saat Metsämieli-ohjaajana halutessasi yhteystietosi näkyville metsamieli.fi -sivuston ohjaajalistalle.
Metsämieli-ohjaajakoulutus sisältää ennakkotehtävän sekä koulutuspäivien välissä toteutettavan välitehtävän.

torstai 7.9.2023

10.00         Koulutuksen avaus ja tavoitteet 
10.30         Metsämieli-menetelmän viitekehys -luento 
12.00        Lounas 
13.00         Metsämieli-harjoitukset lähimaastossa 
15.00         Metsämieli-ohjausharjoitukset lähimaastossa 
16.30         Osaamistasojen kartoitus, oma harjoitussuunnitelma,  välitehtävien ohjeistus 
17.30         Koulutuspäivän päätös 

torstai 28.9.2023

10.00         Päivän avaus ja tavoitteet 
10.30         Ohjaamisen taidot 
12.00         Lounas 
13.00         Metsämieli-ohjausharjoitukset lähimaastossa 
16.30         Metsämieli-tuotteistus 
17.30         Koulutuksen päätös

Elina Lilja, Metsämieli-kouluttaja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, luontomatkailun ohjelmapalvelu- ja tapahtumatuottaja.

Koulutus toteutuu! Ilmoittautumisaikaa jatkettu. 

450 € Sisältää opetuksen, sähköisen koulutusmateriaalin ja todistuksen.

03.09.2023 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 24.8.2023 mennessä. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai peruutusta ei tehdä lainkaan perimme koko koulutusmaksun. Koulutusmaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007). Ilmoittautumisen peruminen on tehtävä aina kirjallisesti sähköpostitse (koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi).