Metsämieli-peruskurssi

Sosiaali ja terveys , Opetus ja kasvatus , Kulttuuri ja hyvinvointi

06.05.2023 10:00 - 16:00

Uutta Elämää Kabinetti-neuvottelutila, Raviradantie 8–10, 50100 Mikkeli

Metsämieli kutsuu polulle kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia, ihmisyyttä ja itsensä tuntemista.

Metsämieli-peruskurssista saat eväitä oman hyvinvointisi vahvistamiseen!

Metsämieli-peruskurssi on tarkoitettu luonnon hyvinvointivaikutuksista ja mielentaitoharjoituksista kiinnostuneille. Kurssille ei ole pääsyvaatimuksia, oma kiinnostus aiheeseen riittää.

Metsämieli-menetelmä perustuu luonnon tutkittuihin hyvinvointi- ja terveysvaikutuksiin, joita tehostetaan erilaisin luonnon inspiroimin harjoittein. Metsämielen taustateorioista löytyy myös mm. mindfulnessia, käyttäytymistieteitä sekä positiivista psykologiaa. 

Metsämieli-harjoittelu koostuu läsnäoloa ja palautumista lisäävistä harjoitteista sekä voimavaroja ja mielentaitoja vahvistavista harjoitteista. Säännöllinen Metsämieli-harjoittelu mm. kasvattaa voimavaroja ja joustavuutta, edistäen tietoisuutta ja tyytyväisyyttä omassa arjessamme.
Suomessa 2000-luvulta alkaen kehitettyä konseptia voi hyödyntää arjen hyvinvointitapoina ulkoillessa metsässä, puistoissa, omassa pihapiirissä tai jopa sisätiloissa. Metsämieli sopii käytettäväksi yksin, kaksin tai isommalla porukalla vaikkapa perheen tai työkavereiden kanssa. Metsämieli-menetelmää käytetään nykyisin laajasti myös mm. varhaiskasvatuksessa, sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa, osana järjestöjen toimintaa sekä erilaisina matkailu- ja ohjelmapalveluina.

Metsämieli-konsepti koostuu kolmesta erilaisesta koulutuksesta.
•    Metsämieli-peruskurssi
•    Metsämieli-vetäjäkoulutus (1 op)
•    Metsämieli-ohjaajakoulutus (2 op)

Metsämieli -peruskurssi tarjoaa eväitä arkisiin hyvinvointitaitoihin. Kurssilla vahvistat itsetuntemustasi ja voimavarojasi lähiluonnon avulla sekä saat työkaluja palautumisen ja virkistymiseen. Kurssi antaa valmiuksia Metsämieli-jatkokoulutuksiin.

Koulutuksessa perehdyt Metsämieli-menetelmän perusteisiin ja luonnon hyvinvointivaikutuksiin. Kokeilet ohjatusti luonnon inspiroimia virkistys-, rentoutus- ja hyvän olon harjoitteita. Koulutuspäivän aikana laadit myös omiin muutos- ja hyvinvointitavoitteisiisi perustuvan henkilökohtaisen harjoitussuunnitelman. Saat omaan käyttöösi kattavan valikoiman Metsämieli-harjoitteita omatoimista harjoittelua varten. 
 

10.00                                Koulutuksen avaus ja tavoitteet

10.30                                Metsämieli-menetelmän perusteet -luento

11.30                                Lounas

12.15                                Metsämieli-harjoitukset lähimaastossa

14.45                                Tauko

15.00                                Oma Metsämieli-harjoitussuunnitelmani

16.00                               Koulutuksen päätös

                                           

Elina Lilja, Metsämieli-kouluttaja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, luontomatkailun ohjelmapalvelu- ja tapahtumatuottaja

HUOM! Ilmoittautumisaikaa jatkettu!

130 € Sisältää opetuksen, sähköisen koulutusmateriaalin ja osallistumistodistuksen.

27.04.2023 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 21.4.2023 mennessä. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai peruutusta ei tehdä lainkaan perimme koko koulutusmaksun.