Metsämieli-vetäjäkoulutus (1 op)

Sosiaali ja terveys , Opetus ja kasvatus , Kulttuuri ja hyvinvointi

08.06.2023 09:00 - 17:00

Uutta Elämää Kabinetti-neuvottelutila, Raviradantie 8–10, 50100 Mikkeli

Metsämieli kutsuu polulle kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia, ihmisyyttä ja itsensä tuntemista. 
Metsämieli-vetäjänä pystyt hyödyntämään Metsämieli-menetelmää työssäsi!

Metsämieli-vetäjäkoulutus on tarkoitettu mm. ohjelma- ja tapahtumapalvelujen tuottajille, hyvinvointivalmentajille, opettajille ja ohjaajille, eräoppaille ja muille ammattiryhmille, jotka haluavat hyödyntää Metsämieli-harjoituksia omassa työssään. Koulutuksen pääsyvaatimuksena on luonto- tai ohjelmapalveluiden vahva kokemus, soveltuva harrastustausta tai muun alan soveltuva koulutus.

Metsämieli-menetelmään tutustuminen hyvinvoinnin näkökulmasta on suositeltavaa aloittaa erillisellä Metsämieli-peruskurssilla, mutta se ei ole välttämätöntä, jos pääsyvaatimukset muutoin täyttyvät.

Metsämieli-menetelmä perustuu luonnon tutkittuihin hyvinvointi- ja terveysvaikutuksiin, joita tehostetaan erilaisin luonnon inspiroimin harjoittein. Metsämielen taustateorioista löytyy myös mm. mindfulnessia, käyttäytymistieteitä sekä positiivista psykologiaa. 

Metsämieli-harjoittelu koostuu läsnäoloa ja palautumista lisäävistä harjoitteista sekä voimavaroja ja mielentaitoja vahvistavista harjoitteista. Säännöllinen Metsämieli-harjoittelu mm. kasvattaa voimavaroja ja joustavuutta, edistäen tietoisuutta ja tyytyväisyyttä omassa arjessamme.
Suomessa 2000-luvulta alkaen kehitettyä konseptia voi hyödyntää arjen hyvinvointitapoina ulkoillessa metsässä, puistoissa, omassa pihapiirissä tai jopa sisätiloissa. Metsämieli sopii käytettäväksi yksin, kaksin tai isommalla porukalla vaikkapa perheen tai työkavereiden kanssa. Metsämieli-menetelmää käytetään nykyisin laajasti myös mm. varhaiskasvatuksessa, sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa, osana järjestöjen toimintaa sekä erilaisina matkailu- ja ohjelmapalveluina.

Metsämieli-konsepti koostuu kolmesta erilaisesta koulutuksesta.
•    Metsämieli-peruskurssi
•    Metsämieli-vetäjäkoulutus (1 op)
•    Metsämieli-ohjaajakoulutus (2 op)

Metsämieli-vetäjäkoulutuksessa keskitymme harjoitteiden taustoittamiseen, ohjaamisen harjoitteluun sekä kunkin omiin vahvuuksiin perustuvan tuoteaihion suunnitteluun. Koulutuksesta saat valmiudet hakeutua Metsämieli-ohjaajakoulutukseen. 

Saat omaan käyttöösi Metsämieli-harjoitekokoelman sekä Dropbox-aineistokansion. 

Koulutuksen hyväksytysti suoritettuasi saat todistuksen ja pätevyyden ohjata siemen- ja taimitason Metsämieli-harjoitteita. Metsämieli-vetäjänä saat halutessasi yhteystietosi näkyville metsamieli.fi -sivuston ohjaajalistalle.

Koulutus sisältää ennakkotehtävän sekä palautettavan jatkotehtävän, josta saa kouluttajalta henkilökohtaisen palautteen. Jatkotehtävän palautuksella on 3 kuukauden määräaika. Tehtävä on palautettava viimeistään 8.9.2023. Mikäli jatkat Metsämieli-ohjaajakoulutukseen, tehtävän palautus 24.8.2023.

9.00                                   Koulutuksen avaus ja tavoitteet

9.30                                   Metsämieli-menetelmän viitekehys -luento

11.30                                Lounas

12.30                                Metsämieli-harjoitukset lähimaastossa

14.00                                Metsämieli-ohjausharjoitukset lähimaastossa

15.00                                Tauko

15.30                                Metsämieli-vetäjänä toimiminen, jatkotehtävän ohjeistus

17.00                                Koulutuksen päätös

Elina Lilja, Metsämieli-kouluttaja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, luontomatkailun ohjelmapalvelu- ja tapahtumatuottaja.

Ilmoittautumiset 24.5.2023 mennessä ilmoittautumislomakkeella.

https://www.mikkelinkesayliopisto.fi/ilmoittautuminen-metsamieli-vetaja

265 € Sisältää opetuksen, sähköisen koulutusmateriaalin ja todistuksen.

24.05.2023 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 24.5.2023 mennessä. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai peruutusta ei tehdä lainkaan perimme koko koulutusmaksun.