Migreenin fysioterapeuttinen tutkiminen ja hoito -verkkokoulutus

Sosiaali ja terveys

23.02.2023 09:00 - 12:00

torstai 23.2.2023 kello 9.00–12.00

Verkkokoulutus (teams)

Koulutus soveltuu fysioterapeuteille, lääkäreille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille (esim. osteopaatit ja naprapaatit). Myös näiden alojen opiskelijat ovat tervetulleita koulutukseen.

Migreeni on päänsärkyä ja useita liitännäisoireita aiheuttava neurologinen sairaus, jossa oireet provosoituvat ulkoisten tekijöiden aiheuttamasta reaktiivisesta häiriöstä aivorungossa. Ulkoisia ärsykkeitä voivat olla esim. stressi, kirkkaat valot, stressi, huonosti nukuttu yö, tietyt ruoka-aineet ja alkoholi.

Kirjallisuudessa fysioterapiaa suositellaan tukihoitona lääkehoidolle. Migreenin hoidossa on tärkeää kartoittaa ja minimoida migreenikohtauksia provosoivat tekijät. Tuki- ja liikuntaelimistön toiminnan tutkiminen sekä tasapaino- ja vestibulaarijärjestelmän tutkiminen ovat osa näyttöön perustuvaa fysioterapiaa migreenin hoidossa.

Vaikka fysioterapia ei täysin poistaisi migreeniä, on fysioterapialla kuitenkin mahdollista vaikuttaa positiivisesti migreenikohtausten tiheyteen, kestoon ja intensiteettiin.

Koulutuksen jälkeen osaat:

  • nimetä eri päänsärkyjen tyypit ja osaat kuvata niiden taustalla olevia mekanismeja.
  • selittää migreenin patofysiologiaa ja migreenikohtauksen oirejatkumoa.
  • teoriatasolla suunnitella ja toteuttaa asiakkaan haastattelun kliinisen tutkimisen.
  • teoriatasolla suunnitella ja toteuttaa asiakkaalle löydöksiin perustuvan intervention.

Webinaarin sisältö painottuu teoriaan. Käytännön esimerkit esim. kliinisistä testeistä esitellään kuva- ja videoesimerkeillä.

9.00–9.15  Webinaarin alustus

9.15–9.45  Päänsärkytyyppien luokittelu: Primäärit ja sekundääriset päänsäryt

9.45–10.15 Migreeni: Diagnostiset kriteerit, etiologia, patofysiologia ja oirejatkumo

10.15–10.30  Tauko

10.30–11.15  Migreeniasiakkaan fysioterapeuttinen tutkiminen: Tuki- ja liikuntaelimistön toiminnan arviointi ja interventio

11.15–11.50 Tasapaino- ja vestibulaarijärjestelmän tutkiminen

11.50–12.00 Webinaarin yhteenveto ja kysymykset

Joonas Partanen, fysioterapeutti, OMT

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu. 

115 € sisältää opetuksen, sähköisen koulutusmateriaalin ja osallistumistodistuksen.

21.02.2023 mennessä

Ilmoittautuminen on sitova. Mikäli ilmoittautuminen perutaan 9.2.2023 jälkeen tai osallistuja ei saavu paikalle, perimme koko koulutusmaksun.