Maahanmuuttaneiden oppilaiden ja opiskelijoiden psykologin tutkimukset ja oppimisen tukitoimet koulussa
03.06.2025 09:00 - 16:00
Tiistai 3.6.2025 kello 9.00–16.00.
Lähiopetus: Mikkelin kesäyliopisto, Raatihuoneenkatu 12, 50100 Mikkeli ja etäosallistuminen: Teams.
Milloin psykologisten tutkimusten tekeminen on ajankohtaista maahanmuuttajataustaisille oppilaille ja opiskelijoille?
Millainen on psykologin rooli oppimisen tuen kartoituksissa ja suunnittelussa?
Koulutuksessa käsitellään maahanmuuttajataustaisille oppilaille ja opiskelijoille tehtäviä psykologin tutkimuksia osana opiskeluhuollon työtä. Koulutus tarjoaa tietoa ja konkreettisia keinoja psykologin tutkimusten suunnitteluun, toteuttamiseen, lausunnointiin ja tulkkivälitteiseen työhön. Koulutuksessa käydään läpi myös laajemmin maahanmuuttaneiden oppilaiden ja opiskelijoiden hyvinvointia, mielenterveyttä ja tuen tarpeita sekä psykologin roolia tukitoimien suunnittelussa ja oppimisen taitojen kartoittamisessa silloin kun varsinaisten psykologin tutkimusten tekeminen ei ole ajankohtaista.
Koulutus on tarkoitettu perusopetuksen ja toisen asteen opiskeluhuollon psykologeilla.
Koulutukseen voivat osallistua psykologit.
- Maahanmuuttajataustaisten psykologinen tutkimus osana opiskeluhuollon työtä
- Psykologisten tutkimusten suunnittelu
- Psykologisten tutkimusten toteuttaminen
- Lausunnot psykologisista tutkimuksista
- Tulkkivälitteinen työ psykologisissa tutkimuksissa
- Maahanmuuttaneiden oppilaiden ja opiskelijoiden hyvinvointi, mielenterveys ja tuen tarpeet
- Psykologin rooli tukitoimien suunnittelussa ja oppimisen tuen kartoituksissa
- Oppilaitoksen ulkopuoliset palvelut yleisellä tasolla
Saija-Liisa Kankaanpää on maahanmuuttoon ja etenkin pakolaistaustaisten mielenterveyteen erikoistunut psykologi, psykologian tohtori ja psykoterapeuttikoulutettava. Toiselta koulutukseltaan Saija-Liisa on kieli- ja kulttuuriasiantuntija (FM).
Saija-Liisa Kankaanpää on työskennellyt aikaisemmin psykologina muun muassa aikuisten psykiatrisessa erikoissairaanhoidossa HUSissa, koulupsykologina sekä tehnyt töitä pakolaistaustaisten nuorten ja aikuisten kanssa kolmannella ja yksityisellä sektorilla.
Kliinisen työkokemuksen lisäksi Saija-Liisalla on paljon kokemusta erilaisista asiantuntija-, tutkimus- ja kehittämistehtävistä pakolaisten ja maahanmuuttaneiden mielenterveystyöhön liittyen. Hän on kouluttanut sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia kulttuurisen moninaisuuden teemoista yli 10 vuoden ajan. Tällä hetkellä Saija-Liisa toimii sekä opiskeluhuollon psykologina että ammatinharjoittajana maahanmuuttaneiden asiakkaiden kanssa Compass Psychology -yrityksessä.
Koulutus toteutetaan hybridiopetuksena. Lähiopetukseen otetaan 20 ensimmäistä ilmoittautunutta. Opetukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteyden kautta. HUOM! Mikäli osallistut lähiopetukseen, kirjoita ilmoittautumislomakkeen lisätietoja kohtaan ”lähiopetus”.
Onnistuneen ilmoittautumisen jälkeen saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen automaattisen viestin ilmoittautumisesi vastaanottamisesta. Mikäli et saa viestiä, otathan yhteyttä kesäyliopiston toimistoon koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistusviesti, jossa saat koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Huomioithan, että koulutus järjestetään vain, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä.
Koulutus toteutuu, ilmoittautumisaikaa jatkettu 1.6. saakka!
195 € sisältää opetuksen, koulutusmateriaalin ja osallistumistodistuksen pyydettäessä.
01.06.2025 mennessä
Ilmoittautuminen voidaan perua 19.5.2025 mennessä. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai peruutusta ei tehdä lainkaan, perimme koko koulutusmaksun. Koulutusmaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007). Ilmoittautumisen peruminen on tehtävä aina kirjallisesti sähköpostitse (koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi).