Seksuaalineuvoja 30 op (JAMK). VERKKOKOULUTUS

Sosiaali ja terveys

31.05.2021 09:00 - 06.09.2022 16:00

Koulutus alkaa 31.5.2021 ja päättyy 6.9.2022.
Etäopetuspäivät kello 9.00–16.00.

Opetuspäivät:
ma-ti 31.5.-1.6.2021 (etäopetus)
ma-ti 23.-24.8.2021 (etäopetus)
ma-ti 1.-2.11.2021 (etäopetus)
ma-ti 31.1.-1.2.2022 (etäopetus)
ma-ti 4.-5.4.2022  (etäopetus)
ma-ti 6.-7.6.2022 (etäopetus)
to-pe 11.-12.8.2022 (etäopetus)
ma-ti 5.-6.9.2022 (etäopetus)

Verkkokoulutus

Seksuaalineuvoja 30 op (JAMK) -verkkokoulutus alkaa 31. toukokuuta. Vielä ehdit ilmoittautua -hae mukaan 27.5. mennessä.

Koulutukseen voi hakea sosiaali- ja terveysalan, kasvatusalan tai muun soveltuvan alan ammattilainen, jolla on alan korkeakoulututkinto tai henkilö, joka toimii tehtävässä, joka vaatii korkeakoulututkintoa (myös opistoaste).

Koulutuksen osa-alueet ovat:

  • seksuaaliterveyden tietoperusta (mukaan lukien seksuaalisuutta loukkaava väkivalta, tunne- ja turvataidot)
  • seksuaalineuvonnan menetelmäosaaminen
  • seksuaalineuvonnan eettinen ja ammatillinen osaaminen
  • seksuaalineuvonnan kehittämisosaaminen

Koulutuksen rakenne ja sisältö ovat Nordic Association for Clinical Sexology (NACS) kriteerien mukaiset ja vastaavat seksologian opintojen ensimmäistä tasoa. Koulutus antaa mahdollisuuden jatkokouluttautumiseen.

Koulutuksen jälkeen osallistuja voi käyttää nimikettä seksuaalineuvoja (korkeakoulu).

Seksuaalineuvojakoulutuksen suoritettuasi:

  • osaat toteuttaa seksuaaliterveyttä edistäviä palveluja eri-ikäisille,
  • olet oppinut seksuaaliterveyden edistämiseen ja erityisesti seksuaalineuvojen työhän liittyvän vahvan ammattieettisen ja teoreettisen perustan.

Koulutuksen jälkeen voit käyttää nimikettä seksuaalineuvoja (korkeakoulu) ja hakea seksuaalineuvojen auktorisointia Suomen Seksologinen Seura ry:ltä (jos, osallistut erilliseen 16 tunnin työnohjaukseen). Koulutus on Nordic Association for Clinical Sexology (NACS) kriteerien mukainen.

Opiskelu on prosessiluonteista ja se kestää noin 1½ vuotta. Koulutukseen sisältyy 16 opetuspäivää.

Prosessiluonteisessa opiskelussa yhdistyvät lähiopetus, verkko-opiskelu, itsenäinen opiskelu ja ryhmätyöskentely.

Koulutuksen toteuttamistapoina ovat oppimistehtävät, verkko-opinnot ja -tentit Moodle verkko-oppimisympäristössä, käytännön taitojen harjoitukset sekä seminaariesitykset.

Koulutukseen ei sisälly työnohjausta (16 tuntia, jotka vaaditaan auktorisointinimikettä haettaessa). Työnohjaus järjestetään erikseen, mikäli koulutukseen osallistujat haluavat suorittaa työnohjauksen osion.

Heidi Pasonen, TtM, lehtori, seksuaaliterapeutti (NACS), koulutuksen vastuuopettaja

Hannu Piispanen, TtM, lehtori, seksuaaliterapeutti, psykoterapeutti (ET), työnohjaaja (STOry), koulutuksen vastuuopettaja

Christina Mantsinen, TtM, lehtori, seksuaaliterapeutti

Riina Sahlman, TtM, lehtori, seksuaaliterapeutti

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

Koulutukseen otetaan 16 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Opinnot toteutetaan JAMKin 2019 opetussuunnitelman mukaan noudattaen JAMKin tutkintosääntöä sekä pedagogisia ja eettisiä periaatteita.

2950 €. Opintomaksu sisältää lähijaksojen opetuksen, etäopintojen ohjauksen ja kehittämishankkeen ohjauksen. Opintomaksu laskutetaan 8 erässä opetuspäivien yhteydessä. Opiskeluun liittyvät mahdolliset opintokäynnit opiskelija kustantaa itse.

27.05.2021 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 9.5.2021 mennessä. Mikäli peruutusta ei tehdä lainkaan tai jos peruutus tapahtuu 9.5.2021 jälkeen perimme koulutuksen koko hinnan.