Seksuaalirikoslainsäädäntö uudistuu -verkkokoulutus

Juridiikka

19.09.2022 09:00 - 16:00

ma 19.9.2022 klo 9.00 – 16.00

Verkkokoulutus.

Tuomarit, syyttäjät, asianajajat, poliisiviranomaiset sekä muut lakimiehet

Seksuaalirikoslainsäädäntö uudistuu kokonaisuudessaan. Raiskaussääntely muuttuu ns. suostumusmallin mukaiseksi eli olennaista on se, onko toinen osallistunut sukupuoliyhteyteen vapaaehtoisesti. Vastaavasti muissakin aikuisiin kohdistuvissa seksuaalirikoksissa olennaista on vapaaehtoinen osallistuminen.

Uudistuksessa lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset erotetaan aikuisiin kohdistuvista seksuaalirikoksista, jolloin lapsiin kohdistuvissa yksittäisissä teoissa sovelletaan lähtökohtaisesti vain yhtä rangaistussäännöstä.

Myös seksuaalirikosten rangaistusasteikoissa tapahtuu muutoksia. Uudistuneita seksuaalirikoksia käsitellään koulutuksessa kattavasti sekä aikuisiin että lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten osalta.

Kouluttajana toimii OTL, VT Timo Ojala, joka toimii tuomarina Korkeimmassa oikeudessa. Ojala on käsitellyt seksuaalirikoksia eri tuomioistuimissa noin 20 vuoden ajan ja tämän lisäksi kirjoittanut seksuaalirikoksia käsitteleviä kirjoja. 

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

Koulutus järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan kesäyliopiston kanssa.

235 €

11.09.2022 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 11.9.2022 saakka. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai sitä ei tehdä lainkaan, perimme koko koulutusmaksun.