Selkokieltä opettajille ja ohjaajille -verkkokoulutus

Sosiaali ja terveys , Opetus ja kasvatus

01.12.2023 13:00 - 15.12.2023 15:00

Koulutus toteutetaan verkossa kahtena perjantaina 1.12. ja 15.12.2023 kello 13.00 - 15.00.

Verkkokoulutus

Selkokieltä opettajille ja ohjaajille -verkkokoulutus on käytännönläheinen kahden iltapäivän koulutus, joka on suunniteltu opettajien ja ohjaajien arjen tarpeisiin. Koulutus on osallistava ja aktivoiva. Koulutuksen tavoitteena on, että osallistujat saavat mukaansa heti omassa arjessa sovellettavia ja helposti omaksuttavia käytännön taitoja. Koulutuksessa tutustutaan myös selkomateriaaleihin.

Koulutus on tarkoitettu opetus- ja ohjaustyötä tekeville.

Selkokielen käyttäminen auttaa kohtaamaan erilaisia ihmisiä ja luo turvallista ilmapiiriä. Selkopuhe voi parantaa vuorovaikutusta ja ratkaista ymmärrysongelmia. Selkokielestä hyötyvät esimerkiksi maahanmuuttajat sekä oppimisvaikeuksien tai haastavan elämäntilanteen kanssa kamppailevat. Selkokielestä saa hyviä vinkkejä myös selkeämmän yleiskielen tuottamiseen.

  • Miten oppimateriaaleja tai Wilma-viestejä voi selkeyttää?
  • Millainen on selkeän tekstin ulkoasu?
  • Miten puhetta voi yksinkertaistaa?
  • Miten ymmärrysvaikeuksia voi vähentää?

Riikka Tuohimetsä on erityisopettaja ja aineenopettaja. Selkokielen asiantuntijaksi hän on kouluttautunut Selkokeskuksella, kiinnostuttuaan selkokielestä oppilaiden arjen tarpeiden myötä. Riikka mukauttaa informoivia ja kaunokirjallisia tekstejä selkokielelle. Hän myös kouluttaa selkokielestä ja toimii selkokielen asiantuntijana oppimateriaaliprojekteissa.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Riveria-kesäyliopiston kanssa. 

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

95 €. Koulutusmaksu ei sisällä, eikä siihen lisätä arvonlisäveroa.

23.11.2023 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 23.11.2023 mennessä. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai peruutusta ei tehdä lainkaan, perimme koko koulutusmaksun. Koulutusmaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007). Ilmoittautumisen peruminen on tehtävä aina kirjallisesti sähköpostitse (koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi).