Stressin ja trauman fysiologiaa työnohjaajille ja kohtaamistyöhön -verkkokoulutus

Ympäristö, yhteiskunta ja psykologia, avoin , Sosiaali ja terveys , Opetus ja kasvatus , Markkinointi, talous ja yrittäjyys

16.05.2023 12:00 - 15:30

Koulutus toteutetaan reaaliaikaisena verkko-opetuksena, josta tehdään tallenne.

Tehokkaassa ja käytännönläheisessä koulutuksessa perehdytään uusimman tutkimustiedon valossa siihen, miten stressi vaikuttaa muistiin, oppimiseen ja työskentelyyn. Tästä koulutuksesta saat takuuvarmasti uutta tietoa ja pääset syventämään aikaisempaa osaamistasi!

Koulutuksesta saat valmista materiaalia, jota voit käyttää suoraan asiakastyössä (esim. kuvat, lyhyet ja ymmärrettävät tekstit). Saat fysiologisia selityksiä ihmisen elintoimintojen ja käyttäytymisen muutokselle stressireaktioissa ja esimerkiksi työuupumuksessa. Saat myös helposti ymmärrettävät ja asiakastyössä hyödynnettävät selitykset siihen, mitä positiivisia muutoksia elimistössä tapahtuu kuormituksen vähentyessä. Aina uupumukselle tai työelämän ristiriidoille ei löydy suoraa selitystä nykyhetkestä. Oletko pohtinut, miten ylisukupolviset traumat voivat näkyä myös työelämässä esimerkiksi vuorovaikutussuhteissa tai taipumuksena uupumiseen? Kaikki koulutuksessa jaettu tieto perustuu tieteelliseen tutkimustietoon.

Koulutus on avoin kaikille, mutta erityisesti se sopii työnohjaajille ja työnohjaajiksi opiskeleville, opettajille, lasten ja nuorten parissa työskenteleville kuten lastensuojelun ammattilaiset sekä esihenkilöille. 

Koulutuksen jälkeen osallistuja:

  •     on saanut uusia keinoja ja käytännön välineitä siihen, miten voi selittää stressin ja trauman ilmentymistä ja vaikutuksia asiakkailleen
  •     on saanut keinoja motivoida asiakkaita stressin vähentämiseksi
  •     osaa selittää ammattilaisen sijaistraumatisoitumisen ilmenemisen elimistön ja hermoston tasolla
  •     on saanut tietoa ylisukupolvisen trauman ilmentymistä ja miten ne voivat näkyä työelämässä (vuorovaikutus, uupumus, vallankäyttö).
  •     on saanut tietoa epigeneettisestä periytymisestä (esim. stressin periytyminen vanhemmilta) ja mitä siitä tiedetään tällä hetkellä.

Webinaari 4 x 45 min. Koulutuksesta tehdään tallenne, joka on osallistujien katsottavissa 1 kk ajan koulutuksen jälkeen.

Koulutukseen sisältyy vapaaehtoinen ennakkotehtävä, jonka voi halutessaan tehdä ennen koulutusta. Ennakkotehtävä lähetetään osallistujille sähköpostilla noin viikkoa ennen koulutusta.

FM Heidi Kervinen, biologia, fysiologia. Kouluttajalla on seitsemän vuoden kouluttajakokemus ja monipuolinen työkokemus sosiaali- ja terveysalan johto- ja kehittämistehtävistä. Heidin koulutuksille on ominaista tutkitun tiedon tuominen käytännön tasolle ja hyvinvointia edistävä näkökulma.

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

Koulutus järjestetään yhteistyössä Hämeen kesäyliopiston kanssa.

95 €, sisältää koulutuksen materiaaleineen

14.05.2023 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 2.5.2023 saakka. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai sitä ei tehdä lainkaan, perimme koko koulutusmaksun.