Petteri Järvisen ajankohtainen tietoturva- ja tekoälykatsaus

Ympäristö, yhteiskunta ja psykologia , Markkinointi, talous ja yrittäjyys

18.02.2025 09:00 - 16:00

Tiistai 18.2.2025 kello 9.00–16.00  

 • Kello 9.0012.00 tietoturvaosio
 • Kello 13.00–16.00 tekoälyosio

Voit osallistua koko päivän koulutukseen (sisältää molemmat osiot) tai osallistua vain toiseen osioon. 

Teams

Tässä koulutuksessa päivität tietoturvaosaamisesi ja tekoälytietämyksesi ajan tasalle!

 • Miten tunnistat ja vältät verkkohuijaukset?
 • Miten suojaudut kiristysohjelmilta?
 • Miten Passkey-tekniikka korvaa salasanat?
 • Mitä olemme oppineet viimeaikaisista tietomurroista?
 • Mikä on juuri nyt ajankohtaista tekoälyn kielimalleissa ja Copilotissa?

Koulutuksessa saat uusimmat tiedot tietoturvasta ja tekoälystä. Koulutus koostuu kahdesta verkkovälitteisestä ja reaaliaikaisesta ajankohtaiskatsauksesta.

Aamupäivällä perehdyt tietoturvan ajankohtaisiin aiheisiin ja iltapäivällä opit tekoälyn viimeisimmät virtaukset kielimallien ja Copilotin näkökulmista. Voit osallistua koko päivän koulutukseen tai vain toiseen osioon.

Tietoturva-asiat kehittyvät ja muuttuva vauhdilla, samoin tekoäly kehittyy koko ajan. Niinpä koulutuksen sisällöt päivitetään ajantasaisiksi koulutusajankohtaan nähden.

Tietomurrot ja tietojen vuotaminen vaarantavat minkä tahansa organisaation toiminnan ja sen henkilöstön. Paras puolustus on varautuminen ja osaava henkilökunta, joka tunnistaa uhkat ja osaa välttää huijarien ansat.

Tekoäly on jo tullut osaksi työntekemistä, varsinkin erilaisissa toimistotöissä. Tässä koulutuksessa muodostat käsityksen, miten voit tehostaa tekoälyllä omaa työtäsi ja ottaa hyötykäyttöön toimistosovellusten tekoälysovellukset.  
 

Koulutus on tarkoitettu tietohallintohenkilöstölle, mikrotukihenkilöille, verkkopalvelujen ja älypuhelinten käyttäjille sekä työssään tekoälyä käyttäville sekä kaikille tietoturvasta ja tekoälystä kiinnostuneille.

Aamupäivän ja iltapäivän koulutussisällöt täydentyvät ajankohtaisilla tietoturvan ja tekoälyn näkökulmilla, sillä sekä tietoturva-asiat että tekoälysovellukset kehittyvät ja muuttuvat alati. 

Aamupäivällä (kello 9–12) käsitellään tietoturvan ajankohtaisia aiheita, kuten:

 • Uudet verkkohuijaukset ja niiden tunnistaminen
 • Kiristysohjelmilta suojautuminen
 • Mobiililaitteiden tietoturvan kysymyksiä
 • Passkey-tekniikka salasanojen korvaajana
 • Mitä opimme Vastaamosta ja viime aikoina tapahtuneista tietomurroista?        

Iltapäivällä (kello 13–16) aiheena on tekoäly ja sen hyödyntäminen.

 • Missä mennään kielimalleissa ja Copilotissa?
 • Toimistotyön tehostaminen tekoälyllä
 • Toimistosovellusten tekoälyominaisuudet hyötykäytössä
 • Esimerkkejä uusista tekoälypalveluista

Tietokirjailija, tietotekniikka-asiantuntija ja kolumnisti Petteri Järvinen, Petteri Järvinen Oy.  

Järvinen on kirjoittanut 36 kirjaa tietotekniikasta ja tietoturvasta. Kolme uusinta kirjaa käsittelevät koulutuspäivän aiheita. Tekoäly ja minä: Ihmisenä tekoälyn aikakaudella (Tammi 2023). ja Digiajan tietosuoja. Turvaa henkilötietosi, torju identiteettivarkaudet ja suojaudu urkinnalta (Tammi 2022). Yrityksen tietoturvaopas – 50 aihetta käytännön tietoturvasta (Kauppakamari 2022).

Onnistuneen ilmoittautumisen jälkeen saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen automaattisen viestin ilmoittautumisesi vastaanottamisesta. Mikäli et saa viestiä, otathan yhteyttä kesäyliopiston toimistoon koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistusviesti, jossa saat koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Huomioithan, että koulutus järjestetään vain, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä.

Mikäli ilmoittaudut vain toineen koulutusosioon, aamupäivän tietoturvaosuuteen tai iltapäivän tekoälyosuuteen, kirjoita ilmoittautumislomakkeen lisätietoja-kohtaan joko "tietoturva" tai "tekoäly".

Koko päivän koulutus 220 €. Aamupäivän tietoturvaosuus 115 €. Iltapäivän tekoälyosuus 115 €. Koulutusmaksu sisältää opetuksen ja sähköisen koulutusmateriaalin.

04.02.2025 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 4.2.2025. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai sitä ei tehdä lainkaan, perimme koko koulutusmaksun. Koulutusmaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007). Ilmoittautumisen peruminen on tehtävä aina kirjallisesti sähköpostitse (koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi).