Varhaiskasvatuksen lääkehoidon päivityskoulutus

Opetus ja kasvatus

07.11.2024 09:00 - 16:45

Torstai 7.11.2024

  • Lähiopetus kello 9.00–14.30
  • Teoria- ja lääkelaskutentti kello 14.45-16.45 

Mikkelin kesäyliopisto, Raatihuoneenkatu 12, 50100 Mikkeli

Varhaiskasvatuksen henkilöstön lääkehoidon päivityskoulutus järjestetään lähiopetuksena. Koulutus sisältää myös teoria- ja lääkelaskutentit, jotka suoritetaan koulutuspäivän päätteeksi. Koulutukseen sisältyy ennakkotehtäviä verkko-oppimisympäristössä, jossa kertaat lääkelaskuja ja lääkehoidon sanastoa sekä perehdyt oman varhaiskasvatuksen yksikkösi lääkehoitosuunnitelmaan ennen koulutukseen osallistumista.  

Koulutuksessa perehdyt lääkehoidon teoriaan, joka pohjautuu Turvallinen lääkehoito -suositukseen. Koulutuksessa kertaat lääkehoidon käsitteitä ja päivität osaamisesi lääkehoidon toteutuksesta varhaiskasvatuksessa.

Koulutuksessa käsitellään varhaiskasvatuksen lääkehoidon toteuttamisen eri tahojen vastuut, lääkehoidon antotapoja ja lääkemuotoja, lääkkeen vaiheita ja vaikutuksia elimistössä, lääkehoitoon vaikuttavia tekijöitä, lääkehoidon toteutusta ja seurantaa sekä lääkehoidon prosessiin perehtymistä. Koulutukseen sisältyy myös lääkelaskentaa.

Koulutus on tarkoitettu lasten lääkehoidon tietoa ja taitoa tarvitseville päiväkotien lääkehoitovastaaville ja päiväkodeissa lääkehoitosuunnitelmaa toteuttavalle henkilöstölle. Koulutus on tarkoitettu lääkehoidon perusasiat osaaville työntekijöille esimerkiksi lähihoitajille tai lääkehoidon perusteet käyneille varhaiskasvatuksen työntekijöille.   

  • Orientaatio/kertaus käsitteistä
  • Turvallisen lääkehoidon toteutus ja vastuualueet
  • Lääkemuodot ja lääkkeen antotavat
  • Lääkkeen vaikuttavuus ja sivuvaikutukset
  • Lapsen lääkehoidon erityispiirteitä
  • Muutamia nostoja esim. astmalääkitys, ADHD, Epipen
  • Injektion kertaus teoriassa

Annu Huttunen, sh-th AMK, TtM, opettaja, Etelä-Savon ammattiopisto.

Onnistuneen ilmoittautumisen jälkeen saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen automaattisen viestin ilmoittautumisesi vastaanottamisesta. Mikäli et saa viestiä, otathan yhteyttä kesäyliopiston toimistoon koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistusviesti, jossa saat koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Huomioithan, että koulutus järjestetään vain, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä.

Koulutukseen otetaan 20 osallistujaa.

Henkilöt, joilla ei ole lääkehoidon peruskoulutusta käytynä, voivat suorittaa erillisen maksullisen Lääkehoidon osaaja -verkkokoulutuksen. Koulutus löytyy KasvuEsedun verkkokaupasta.

165 € sisältää opetuksen, koulutusmateriaalin, teoria- ja lääkelaskutentit ja todistuksen. Koulutus on maksuton Etelä-Savon kuntien varhaiskasvatuksen henkilöstölle (O1 Etelä-Savo).

16.10.2024 mennessä

Ilmoittautuminen voidaan perua veloituksetta 16.10.2024 mennessä. Mikäli ilmoittautuminen perutaan myöhemmin tai peruutusta ei tehdä lainkaan, perimme koko koulutusmaksun. Koulutusmaksut ovat perintäkelpoisia (Laki n:o 706/2007). Ilmoittautumisen peruminen on tehtävä aina kirjallisesti sähköpostitse (koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi).