Vastuullisuus 2020-luvulla ja yritysmaailman sääntely -verkkokoulutus

Ympäristö, yhteiskunta ja psykologia , Markkinointi, talous ja yrittäjyys

27.04.2023 09:00 - 14:00

Verkkokoulutus (Teams)

Liiketoiminnan kehittäminen kohti vastuullisempaa toimintaa on ajankohtaisempaa kuin koskaan ennen. Vastuullisuustyöltä odotetaan aiempaa enemmän mitattavuutta, tavoitteellisuutta ja vertailukelpoisuutta.
 
EU ohjaa yritysmaailmaa kohti vastuullisuutta ja sen raportointia lainsäädännön avulla. EU:n CSRD-direktiivin myötä vastuullisuusraportointi tulee pakolliseksi aiempaa suuremmalle osalle suomalaisyrityksiä.
 
Aloita tavoitteellinen vastuullisuustyö ja valmistautuminen sääntelyn uudistuksiin tästä koulutuksesta!
 

Koulutus on tarkoitettu liikevaihdoltaan yli 20 MEUR yrityksille, rahoituskierrokseen valmistautuville yrityksille, pääomasijoittajien kohdeyrityksille ja yrityksille, joilla on isoja asiakkaita (yli 40 MEUR LV) sekä kaikenkokoisille pörssiyrityksille. 

Vuodesta 2023 alkaen EU:n Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) edellyttää kaikkia yli 250 henkilön yrityksiä sekä kaikkia listattuja yrityksiä raportoimaan vastuullisuudesta uuden EU:n vastuullisuusraportoinnin standardin mukaisesti. 

Vastuullisuusraportoinnin avulla yrityksillä on mahdollisuus kertoa kuluttaja- ja yritysasiakkailleen, rahoittajille, yhteistyökumppaneille ja Suomen valtiolle yrityksen toiminnan vastuullisuudesta. ESG-raportointi antaa uskottavan kuvan vastuullisuuden merkityksestä omassa liiketoiminnassa sekä vastuullisuuden johtamisesta organisaatiossa.

Koulutus antaa kattavan kokonaiskuvan yritysten vastuullisuussääntelyn perusperiaatteista, ja siitä mitä yrityksiltä nykypäivänä odotetaan. Koulutus toimii loistavana ponnahduslautana vastuullisuuden teemaan ja ensimmäisenä askeleena vastuullisuusosaamisen tiellä.
 

Koulutuksen tavoitteena on selkiyttää osallistujille mitä vastuullisuustyö pitää nykyään sisällään, minkälaiseen sääntelyyn ja sidosryhmien odotuksiin yritysten tulee käytännössä varautua, ja minkälaisia askeleita yrityksen kannattaa ottaa vastuullisuustyön saralla.

Vastuullisuus 2020-luvulla
•    Miten vastuullisuustyö yrityksissä on kehittynyt?
•    Case-esimerkki
•    Mistä lähteä liikkeelle vastuullisuustyössä?
•    Vastuullisuustyön ajurit
•    ESG-raportoinnin periaatteet 

Sääntelyn kehitys, osa 1: Finanssialan toimijoita koskeva sääntely ja sen vaikutukset pieniin ja keskisuuriin sekä suuryrityksiin

Sääntelyn kehitys, osa 2: Vastuullisuusraportoinnin velvoitteet laajenevat koskemaan yhä suurempaa osaa Suomen yrityskentästä

Sääntelyn kehitys, osa 3: Luokitusjärjestelmä ohjaa rahaa kestäviin liiketoimintoihin
 

Pirjo Virtanen, Senior Manager, TkT.
Pirjolla on pitkä kokemus Metsosta ja Metso Outotecistä, viimeksi vastuullisuusjohtajana.  Pirjon vahvuusalueita ovat listautuneiden yhtiöiden kestävyysraportointi, EU-taksonomia ja kestävän rahoituksen regulaatio, yritysten vastuulliset strategiat, tuotteet ja palvelut, vastuullinen valmistus ja hankinta, yrityskauppojen ESG Due Diligence, ilmastovaikutukset ja -tavoitteet, kestävyysriskit ja skenaariotyö, riskienhallinta, työturvallisuus, työhyvinvointi ja ihmisoikeudet.

Monika Vihakara, Sustainability Consultant, MMM.
Monikalla on usean vuoden kokemus kansainvälisessä kaupanalan yrityksessä vastuullisuusohjelman jalkauttamisesta, sidosryhmäyhteistyöstä, henkilöstön kouluttamisesta ja operaatioiden kehittämisestä vastuulliseksi liiketoiminnan eri osa-alueilla. Monikan vahvuusalueisiin kuuluvat kestävä rahoitus ja sääntelyn kehittymisen seuraaminen, sidosryhmäanalyysi, rahastojen olennaisuusanalyysit ja SFDR-sääntelyyn liittyvä konsultointi.
 

Huomioithan, että saat perille tulleen ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiisi automaattisen vahvistusviestin, jossa lukee, että ilmoittautuminen on vastaanotettu. Mikäli et saa automaattista vahvistusviestiä sähköpostiisi, otathan yhteyttä p. 044 710 4242 tai koulutus@mikkelinkesayliopisto.fi. Ilmoittautumisajan päätyttyä ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla vahvistuskirje, joka sisältää koulutukseen liittyvät yksityiskohtaiset tiedot. Koulutus järjestetään, jos ilmoittautuneita on riittävä määrä. Ilmoittautumisen päättymisen jälkeen koulutukseen voidaan ottaa osallistujia mikäli tilaa on, eikä osallistujamäärä ole etukäteen rajattu.

315 € sisältää opetuksen, koulutusmateriaalin ja osallistumistodistuksen.

11.04.2023 mennessä