Avoimen yliopiston väylällä tarkoitetaan avoimen yliopiston opintoja, joiden perusteella voit hakea yhteishaussa yliopistoon. Suorittamalla tietyn määrän avoimia yliopisto-opintoja voit osoittaa hakukelpoisuutesi tutkinto-opiskelijaksi. Väyläopintojen laajuus ja sisältö vaihtelevat oppiaineesta ja yliopistosta riippuen. Mikkelin kesäyliopistossa voit opiskella väyläopintoja (joko kokonaan tai osittain) seuraavista oppiaineista.
Huom! Tarkista vuosittaiset väyläkriteerit Opintopolku.fi -palvelusta (kirjoita hakukenttään 'Erillishaku')
Mikkelin kesäyliopiston avoimien yliopisto-opintojen väyläopinnot:
-
Hallinto-oikeuden perusopinnot 25 op (UEF)
Suorittamalla avoimessa yliopistossa Hallinto-oikeuden perusopinnot 25 op ja yleisistä oikeusjärjestysopinnoista 35 op = 60 op, voit hakea hallintotieteen kandidaatin (HTK) ja maisterin (HTM) tutkinto-opiskelijaksi avoimen yliopiston väylässä. Väylässä ei ole kiintiöitä eikä arvosanavaatimusta. Kaikki hakukelpoiset saavat opiskelupaikan. Opiskelija voi hakea Itä-Suomen yliopistoon. - Kauppatieteiden väylä (UEF): vaaditaan 60 op kauppatieteellisiä opintoja (Kauppatieteen perusopinnot 30 op sekä kaikki seuraavat opintojaksot: Johdon laskentatoimen perusteet (6 op), Vastuullinen liiketoiminta (6 op) sekä Taloustieteen perusteet (6 op) . Lisäksi suoritetaan kaksi seuraavista opintojaksoista: Tilinpäätösanalyysi ja arvonmääritys (6 op), International business (6 op), Henkilöstöjohtaminen (6 op), Tilintarkastus 1, (6 op). Opintojen opintopisteillä painotetun keskiarvon on oltava vähintään 3,0. Opiskelija voi hakea Itä-Suomen yliopistoon.
-
Sosiaali- ja terveyshallintotieteen perusopinnot 25 op (UEF)
Oletko kiinnostunut monialaisista johtamistehtävistä sosiaali- ja terveysalalla? Maisterihaku sosiaali- ja terveyshallintotieteen pääaineeseen on tarkoitettu sinulle, jolla on aiempi ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkinto ja sen lisäksi suoritettuna avoimessa yliopistossa vähintään sosiaali- ja terveyshallintotieteen perusopinnot (tai terveyshallintotieteen, sosiaalihallintotieteen, hallintotieteen tai sosiaalityön perus- ja aineopinnot). Maisterihaussa opiskelijavalinta tapahtuu aiemman korkeakoulututkinnon, yliopistotasoisten perus- tai aineopintojen ja perustelukirjeen perusteella. Maisteriopintoihin valitaan 40 opiskelijaa. Mikäli hakijoita on enemmän kuin aloituspaikkoja, voi valituksi tulemista vahvistaa suorittamalla yliopistotasoisia tutkimusmenetelmäopintoja tai toiset perusopinnot. Opiskelija voi hakea Itä-Suomen yliopistoon. - Yleiset oikeusjärjestysopinnot 60 op (UEF)
Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksen ja avoimen yliopiston yhteistyönä kehittämä väylä mahdollistaa pääsyn tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta! Suorittamalla avoimessa yliopistossa yleiset oikeusjärjestysopinnot 60 op vähintään hyvin tiedoin (3/5), voi hakea oikeusnotaarin (ON) ja oikeustieteiden maisterin (OTM) tutkinto-opiskelijaksi avoimen yliopiston väylässä. Väylässä on 30 aloituspaikkaa ja valinta tehdään ensisijaisesti opintomenestyksen perusteella, opinnot tulee suorittaa vähintään hyvin tiedoin (3/5). Opiskelija voi hakea Itä-Suomen yliopistoon.