Ota oppi avoimista yliopisto-opinnoista


Avoimen yliopiston opinnot Just Sulle!

  • Tutustu eri alan opintoihin - samalla selviää, mitä juuri sinä haluat opiskella
  • Hyödynnä välivuotesi tai opintovapaasi
  • Valmentaudu valintakokeeseen
  • Hanki varmuutta opiskelutaitoihisi
  • Opiskele työn ohessa
  • Vahvista ammatillista osaamistasi ja työelämätaitoja
  • Alanvaihtajana kehitä ja kerrytä uuden osaamisalan tietoutta
  • Nopeuta tutkintosi saavuttamista
  • Hyödynnä väyläopintomahdollisuudet

Avoimen yliopiston opinnot ovat mahdollisuus juuri sinulle, joka olet kiinnostunut opiskelemaan yliopisto-opintoja!

Avoimilla yliopisto-opinnoilla voit täydentää, laajentaa tai syventää osaamistasi. Opiskelusi voi olla myös tutkintotavoitteista tai vaikkapa harrastus. Avoimen yliopiston opintoihin voit osallistua ilman pohjakoulutusta tai muita vaatimuksia sekä ilman erillistä hakumenettelyä. Opintojen suoritusmuotoina toimivat lähi-, monimuoto- ja verkko-opetus. Tarkemmat suoritustavat löydät aina ko. opintojen kohdalta.

Avoimen yliopiston opintoihin voit ilmoittautua joko opintokokonaisuuteen (perus- tai aineopintokokonaisuus) tai yksittäiselle opintojaksolle. Ilmoittautumistasi vastaaviin opintoihin saat määritellyn opinto-oikeusajan. Avoimen yliopiston opiskelijana suorittamasi opintopisteet ja arvosanat tallennetaan opinnoista vastaavan yliopiston opintorekisteriin.

Mikkelin kesäyliopistossa avoimien yliopisto-opintojen opiskelu on tehty sinulle mahdollisimman sujuvaksi ja helpoksi. Opintokokonaisuudet ovat huolella suunniteltuja ja järjestettyjä, jotta esimerkiksi työn ohessa opiskelu onnistuu mahdollisimman hyvin. Meillä voit opiskella usean eri avoimen yliopiston opintoja. Opiskellessasi kauttamme, selvitämme puolestasi myös yliopistojen erilaiset opiskelukäytänteet.

Mikkelin kesäyliopiston avoimien yliopisto-opintojen hinta muodostuu avoimen yliopiston rekisteröintimaksusta ja kesäyliopiston maksuosuudesta. Opintomaksut on mainittu kunkin opintojakson ja opintokokonaisuuden kohdalla. Hinta sisältää valmiiksi aikataulutetut ja suunnitellut avoimen yliopiston opinnot, joihin sisältyy opintojen aikainen neuvonta sekä tietyissä oppiaineissa Mikkelin kesäyliopistossa järjestettävä lähiopetus/verkkovälitteinen opetus, tutorointi, pienryhmäohjaus sekä tenttien järjestäminen (tenttipaikkana Mikkelin kesäyliopisto).

Opastamme sinut omissa opinnoissasi alkuun sekä saat ohjausta koko opinto-oikeutesi ajan!

Avaa ovi avoimeen!